Брчко: Варао грађане и тако узео 50.000 КМ

Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је оптужницу против Златана Латифовића (47) из Маглаја због сумње да је током 2017. године у Брчком неовлаштеним организовањем обуке и провјере знања из њемачког језика преварио већи број грађана.  

Босна и Херцеговина 30.09.2019 | 09:49
Брчко: Варао грађане и тако узео 50.000 КМ
Пред Основним судом дистрикта, који је потврдио оптужницу, Латифовић је оптужен да је лажним приказивањем да има лиценцу за те послове двадесет особа довео у заблуду и навео их да му предају укупан износ од скоро 50.000 КМ.

Тужилаштво Дистрикта оптужило је Латифовића да је непосједујући потребну лиценцу, посредством фирме “Јоб Центер Брчко” , организовао обуку и провјеру знања њемачког језика с циљем да себи прибави протуправну имовинску корист, знајући да није био у могућности да у Њемачкој осигура запослење особама из Босне и Херцеговине, нити је то хтио. 

-Особе које су похађале обуку њемачког језика, у увјерењу да ће добити посао у Њемачкој, у периоду од 18. маја до 20. септембра 2017. године, Латифовићу и власници “Јоб Центра” дали су износе од 950 КМ до 4.089 КМ – наводи се у оптужници.

Латифовић је такође оптужен и да је израђивао и лажне сертификате на њемачком језику у којима је навео да су полазници обуке стекли одређена знања овог језика тако што су положили “Тест Даф” испит. Потврђеном оптужницом против Латифовића утврђена је основана сумња да је починио превару.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

цирбес

30.09.2019 07:51

Људи висе не вјерују у промјене и сада само гледају како да оду одавде. То види свако кад се окрене око себе. Висе нема масе народа за промјене. Људи су схватили да је политика приватни бизнис, да њих нема у том бизнису и да је зивот овде само губљење времена ко год био на власти. Задња прилика за неке промјене у систему су мозда били протести 2014. Остаје вам само да типкате губеци вријеме и мислеци како це се несто десити само од себе. Овдје је сијело заврсено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

30.09.2019 11:02

цеститам потпуно тацно