Тринкијери: Задовољан нападом, мало мање одбраном

Знам како би требало да играмо, каже Италијан.  Тринкијери честитао екипи, али борбу за трофеје жели када се заврши зима! Тренер Партизана похвалио је тимску игру током целог турнира у Загребу и нагласио да се екипа одмах окреће почетку Еврокупа и гостовању у Венецији.

Кошарка 30.09.2019 | 15:17
Тринкијери: Задовољан нападом, мало мање одбраном
Први трофеј у сезони стиже у Хумску 1. Партизан је освојио Суперкуп АБА лиге победом над Цедевитом Олимпијом у финалу (99:77), а више од самог пехара навијаче радује са којом лакоћом су црно-бели тукли једног од највећих ривала у предстојећој сезони регионалног такмичења.

Неће сам трофеј донети много Партизану, али хоће сазнање да је екипа на правом путу и да има добро пролазно време у припремама за оно много битније што тек следи: мечеве у АБА лиги и Еврокупу.

Тренер Партизана Андреа Тринкијери рекао је да је задовољнији како је његов тим играо у нападу него у одбрани.

“Честитам мојим играчима, целој екипи. Имали смо три комплетно различите утакмице. Успели смо сваки пут нешто да додамо. Волео бих да кажем да је то било планирано, али није. Задовољан сам тимском игром у нападу, мало мање у одбрани. Допустили смо 43 одсто тројки и то није добро. На крају смо добро држали утакмицу, сви играчи су играли испод 21 минут. Чека нас сада тешка утакмица против Венеције”, била је прва Тринкијеријева оцена после меча.

На питање колико су ми ствари око екипе и играча јасније после ове три утакмице, Италијан је рекао:

“Нису ми јасније, да будем  искрен. Знам како би требало да играмо и колико би требало да “натегнем” да екипа игра тако захтевно. Желимо да играмо као тим у нападу и да се боримо, “копамо” и радимо. Морамо тако да играмо. Видело се то јуче у првом полувремену, нисмо се спустили у став. Имали смо две четвртине где смо били бољи у одбрани и ту је наша сезона”.

Похвале за наступ је добио Огњен Јарамаз.

“Оги је био изванредан. Играо је у прве две утакмице не толико добро, али имао је овог пута мотивацију и играо је како зна. Гледам посао који Гордић ради, који Мозли ради, који Загорац ради. Јарамаз и Томас су тако играли јер су им остали помогли. Волим да кажем играчима да ће сваки од њих имати специал нигхт”, истакао је Тринкијери.

РИМАЦ: ПАРТИЗАН ТРЕНУТНО НАЈБОЉИ

Тренер кошаркаша Цедевите Олимпије Славен Римац истакао је да је Партизан, у овом тренутку, најбољи тим на Јадрану.

“Честитао бих Партизану  на заслужено освојеном Суперкупу. Показали су у ове три  утакмцие да су у овом моменту најбоља екипа. Самлели су нас што се тиче те енергије. Нисмо успели да се повежемо и да озбиљније припретимо. Сваки пут је Партизан имао одговор. Тек сезона почиње. Партизан је на високом нивоу  и то је оно  што нас чека и у Еврокупу  и у АБА лиги. Партизан има 11 равноправних играча и то му много значи. Били су боља екипа данас од нас“, признао је Римац.



Партизан је почео нову сезону освајањем АБА Суперкупа, који сам по себи не значи превише, али ће значити екипи у којој има више новајлија, него играча који су били ту у јуну, за финале плеј-офа домаће Суперлиге.

"Волим да се борим за трофеје када се заврши зима, али дошли смо, озбиљно смо играли, борили смо се... Имали смо дубоку ротацију, од 11 играча и све индивидуалне партије су биле у функцији тима. То је за мене јако важно", изјавио је Андреа Тринкијери на конференцији за новинаре.

Цедевита Олимпија у финалу је савладана резултатом 99:77, што значи да победа већим делом утакмице није долазила у питање.

"Честитам целој екипи. Имали смо овде три комплетно другачије утакмице и у свакој смо успели нешто да додамо. Задовољан сам како смо вечерас одиграли тимски у нападу, а мало мање одбраном. Дозволили смо им да шутирају тројке 43 одсто и то није добро, али смо ипак држали утакмицу у својим рукама. Били смо довољно паметни и мирни да не дамо Цедевити да се врати".

Тринкијери је нагласио да Партизан одмах путује за Венецију, где ће се пробудити у понедељак и почети припреме за прво коло Еврокупа.

"Добро је што сам све играче задржао на мање од 21 минута на паркету, јер у уторак играмо јако тешку и важну утакмицу против Венеције. Идемо на пут већ вечерас и до децембра ћемо само да путујемо".

Стратег пораженог финалисте Славен Римац, констатовао је да је Цедевита Олимпија била хендикепирана чињеницом да јој је ово био трећи меч у три дана и да се утолико више осетио Партизанов вишак играча у ротацији.

"Честитам Партизану на заслужено освојеном Суперкупу. У ове три утакмице су показали да су тренутно најбоља екипа. Жао ми је што им нисмо пружили бољи отпор, али мислим да су нас самлели енергијом. Посебно боду очи њихова 34 поена у другој четвртини", изјавио је Римац и додао.

"Били смо превише фрустрирани неким ситницама, али то је и логично и више се осети када је човек уморан. Нисмо успели да се повежемо и да им озбиљније припретимо. Прилазили смо пар пута на осам разлике, али Партизан је увек знао да нам одговори. Добро је што смо играли против екипе на овако високом нивоу, јер то је оно што ће нас чекати у Еврокупу и у АБА лиги".

Док црно-бели гостују Венецији, Цедевита Олимпија ће у среду дочекати Дарушафаку.

Што се тиче уводне рунде АБА лиге, наредног викенда, парови су Игокеа - Партизан (5. октобра) и Мега Бемаx - Цедевита Олимпија (4. октобра).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар