Trinkijeri: Zadovoljan napadom, malo manje odbranom

Znam kako bi trebalo da igramo, kaže Italijan.  Trinkijeri čestitao ekipi, ali borbu za trofeje želi kada se završi zima! Trener Partizana pohvalio je timsku igru tokom celog turnira u Zagrebu i naglasio da se ekipa odmah okreće početku Evrokupa i gostovanju u Veneciji.

Košarka 30.09.2019 | 15:17
Trinkijeri: Zadovoljan napadom, malo manje odbranom
Prvi trofej u sezoni stiže u Humsku 1. Partizan je osvojio Superkup ABA lige pobedom nad Cedevitom Olimpijom u finalu (99:77), a više od samog pehara navijače raduje sa kojom lakoćom su crno-beli tukli jednog od najvećih rivala u predstojećoj sezoni regionalnog takmičenja.

Neće sam trofej doneti mnogo Partizanu, ali hoće saznanje da je ekipa na pravom putu i da ima dobro prolazno vreme u pripremama za ono mnogo bitnije što tek sledi: mečeve u ABA ligi i Evrokupu.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je zadovoljniji kako je njegov tim igrao u napadu nego u odbrani.

“Čestitam mojim igračima, celoj ekipi. Imali smo tri kompletno različite utakmice. Uspeli smo svaki put nešto da dodamo. Voleo bih da kažem da je to bilo planirano, ali nije. Zadovoljan sam timskom igrom u napadu, malo manje u odbrani. Dopustili smo 43 odsto trojki i to nije dobro. Na kraju smo dobro držali utakmicu, svi igrači su igrali ispod 21 minut. Čeka nas sada teška utakmica protiv Venecije”, bila je prva Trinkijerijeva ocena posle meča.

Na pitanje koliko su mi stvari oko ekipe i igrača jasnije posle ove tri utakmice, Italijan je rekao:

“Nisu mi jasnije, da budem  iskren. Znam kako bi trebalo da igramo i koliko bi trebalo da “nategnem” da ekipa igra tako zahtevno. Želimo da igramo kao tim u napadu i da se borimo, “kopamo” i radimo. Moramo tako da igramo. Videlo se to juče u prvom poluvremenu, nismo se spustili u stav. Imali smo dve četvrtine gde smo bili bolji u odbrani i tu je naša sezona”.

Pohvale za nastup je dobio Ognjen Jaramaz.

“Ogi je bio izvanredan. Igrao je u prve dve utakmice ne toliko dobro, ali imao je ovog puta motivaciju i igrao je kako zna. Gledam posao koji Gordić radi, koji Mozli radi, koji Zagorac radi. Jaramaz i Tomas su tako igrali jer su im ostali pomogli. Volim da kažem igračima da će svaki od njih imati special night”, istakao je Trinkijeri.

RIMAC: PARTIZAN TRENUTNO NAJBOLJI

Trener košarkaša Cedevite Olimpije Slaven Rimac istakao je da je Partizan, u ovom trenutku, najbolji tim na Jadranu.

“Čestitao bih Partizanu  na zasluženo osvojenom Superkupu. Pokazali su u ove tri  utakmcie da su u ovom momentu najbolja ekipa. Samleli su nas što se tiče te energije. Nismo uspeli da se povežemo i da ozbiljnije pripretimo. Svaki put je Partizan imao odgovor. Tek sezona počinje. Partizan je na visokom nivou  i to je ono  što nas čeka i u Evrokupu  i u ABA ligi. Partizan ima 11 ravnopravnih igrača i to mu mnogo znači. Bili su bolja ekipa danas od nas“, priznao je Rimac.



Partizan je počeo novu sezonu osvajanjem ABA Superkupa, koji sam po sebi ne znači previše, ali će značiti ekipi u kojoj ima više novajlija, nego igrača koji su bili tu u junu, za finale plej-ofa domaće Superlige.

"Volim da se borim za trofeje kada se završi zima, ali došli smo, ozbiljno smo igrali, borili smo se... Imali smo duboku rotaciju, od 11 igrača i sve individualne partije su bile u funkciji tima. To je za mene jako važno", izjavio je Andrea Trinkijeri na konferenciji za novinare.

Cedevita Olimpija u finalu je savladana rezultatom 99:77, što znači da pobeda većim delom utakmice nije dolazila u pitanje.

"Čestitam celoj ekipi. Imali smo ovde tri kompletno drugačije utakmice i u svakoj smo uspeli nešto da dodamo. Zadovoljan sam kako smo večeras odigrali timski u napadu, a malo manje odbranom. Dozvolili smo im da šutiraju trojke 43 odsto i to nije dobro, ali smo ipak držali utakmicu u svojim rukama. Bili smo dovoljno pametni i mirni da ne damo Cedeviti da se vrati".

Trinkijeri je naglasio da Partizan odmah putuje za Veneciju, gde će se probuditi u ponedeljak i početi pripreme za prvo kolo Evrokupa.

"Dobro je što sam sve igrače zadržao na manje od 21 minuta na parketu, jer u utorak igramo jako tešku i važnu utakmicu protiv Venecije. Idemo na put već večeras i do decembra ćemo samo da putujemo".

Strateg poraženog finaliste Slaven Rimac, konstatovao je da je Cedevita Olimpija bila hendikepirana činjenicom da joj je ovo bio treći meč u tri dana i da se utoliko više osetio Partizanov višak igrača u rotaciji.

"Čestitam Partizanu na zasluženo osvojenom Superkupu. U ove tri utakmice su pokazali da su trenutno najbolja ekipa. Žao mi je što im nismo pružili bolji otpor, ali mislim da su nas samleli energijom. Posebno bodu oči njihova 34 poena u drugoj četvrtini", izjavio je Rimac i dodao.

"Bili smo previše frustrirani nekim sitnicama, ali to je i logično i više se oseti kada je čovek umoran. Nismo uspeli da se povežemo i da im ozbiljnije pripretimo. Prilazili smo par puta na osam razlike, ali Partizan je uvek znao da nam odgovori. Dobro je što smo igrali protiv ekipe na ovako visokom nivou, jer to je ono što će nas čekati u Evrokupu i u ABA ligi".

Dok crno-beli gostuju Veneciji, Cedevita Olimpija će u sredu dočekati Darušafaku.

Što se tiče uvodne runde ABA lige, narednog vikenda, parovi su Igokea - Partizan (5. oktobra) i Mega Bemax - Cedevita Olimpija (4. oktobra).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar