Боба Ковач исковао злато!

После 40 дана откако је постао селектор постао првак Европе.

Остали спортови 30.09.2019 | 10:12
Боба Ковач исковао злато!
После осам година европско злато стиже у Србију. Куцали су наши одбојкаши претходних година на врата тог најсјајнијег одличја, после те 2011. узели су две бронзе, али баријеру која их је делила од финала никако нису успевали да пробију.

И некако тихо, без велике помпе, пре нешто више од месец дана дошло је до промене на кормилу Плавих. Уместо Николе Грбића дошао је Слободан Ковач, познат као тихи човек још из играчких дана. Шта је могао човек да промени за месец дана рада? Све!

После 40 дана рада и труда Слободан Ковач је исковао злато! Исти они играчи којима је измакао наступ на Олимпијским играма у Рију, који су били четврти на Светском првенству пре годину дана, постали су паклена машина, парни ваљак, који је самлео свих девет ривала до европског трона.

Више од свега упадљив је тај психолошки тренутак који је потпуно промењен од доласка Ковача на клупу репрезентације. Просто, Србија је постала тим који се никада не предаје, који психолошки не пада ни када има кризу у игри. И када игра пет сетова са Украјином и када игра пети сет пред 15.000 француских навијача у Берсију против Триколора, па ни када изгуби први сет у финалу од Словеније.

Један нови елемент је Ковач донео крај терена, који одавно нисмо имали - "учествовање" у мечу. Сваки поен је прослављао као да још игра, дизао екипу, храбрио, хвалио и радовао се. И видело се да и играчима то и те како прија. Селектор је био један од њих!

"Да се не лажемо, сви су нас отписали пре полуфинала. Причало се да они имају бољег либера, бољег дизача, боље примаче, све боље, али ево Србија је победила", поручио је Ковач након утакмице са Француском.

Тај додатни мотив, да не кажемо српски инат, носио је Плаве и кроз финале. Све до трона.

Добила је Србија селектора за дуге стазе. Селектора који се одмах окитио златом. Наредни циљ се зна: Да се Плави врате на Олимпијске игре! А, тамо, ко зна, да се “побијемо” са свима.

Извор: моззартспорт

Фото: цев.еу

Коментари / 0

Оставите коментар