БЛ: Дилеме више нема, Фрајбург је хит Бундеслиге!

Сјајни тим испод Шварцвалда тријумфовао и у Дизелдорфу - 2:1! Фрајбург воли да путује, покорен и Дизелдорф! Ни промашени пенал у 64. минуту није спријечио трећу побједу Фрајбурга на исто толико гостовања ове сезоне.  Ко каже да је време за пензију? Тата Ибишевић потписао отказ тренеру Келна! Херта демолирала Јарчеве на затварању шестог кола - 0:4!

Фудбал 29.09.2019 | 23:00
БЛ: Дилеме више нема, Фрајбург је хит Бундеслиге!
Дилеме више нема, Фрајбург је убедљиво најпријатније изненађење овогодишње Бундеслиге. Сјајна екипа Кристијана Штрајха не врви од скупих звезда, није тим који богато плаћа своје играче, али на почетку сезоне стрпљиво скупља бодове и гради свој реноме.

Лепом имиџу тима са Шварцвалда допринеће и тријумф над Фортуном у Дизелдорфу од 2:1 којим су се попели на деобу другог места које деле са Лајпцигом, Шалкеом, Менхенгладбахом и Леверкузеном.

Није данас добро почело по госте, Рувен Хенингс је у 42. минуту после корнера Ерика Томија и грешке голмана Шволоуа главом довео Фортуну у вођство, али је та радост трајала врло кратко. Фактички у следећем нападу капитен Гинтер је проиграо Џонатана Шмида, а Француз из близине порванао на 1:1.

Ниједни ни други нису одушевили игром на овом мечу, али је Фрајбург био нешто бољи. Прву шансу да донесе тријумф гостима пропустио је са беле тачке Лукас Хелер пошто му је голман Фортуне Стефен одбранио ударац и ухватио живу лопту у 64. минуту.

Ипак, Фрајбург је стигао до славља у 81. када је резервиста Ђанлука Валдшмит прецизним ударцем и мајсторијом после продора погодио гол домаћих и обрадовао гостујуће фанове. Они ће моћи да наставе да уживају у врху и у наредних седам дана ће с уживањем припремати тактику за Борусију из Дортмунда коју дочекују у следећем колу на свом терену. Како Борусија игра, нису без шанси...

Бајерн, Лајпциг, ФРАЈБУРГ...

Овако изгледа врх табеле њемачке Бундеслиге послије шестог кола у којем је Фрајбург потврдио да је хит сезоне.

Екипа Кристијана Штрајха има 13 бодова, односно само бод мање од водећег Бајерна, прије свега захваљујући сјајним играма на страни.

Сва три гостовања Фрајбург је ријешио у своју корист, а максималан учинак задржао је побједом 2:1 у Дизелдорфу, послије великог преокрета против Фортуне.

Домаћи су повели преко Хенингса у 42. минуту, али су се кратко радовали јер је Шмид поравнао у посљедњем минуту првог дијела и наговијестио велики преокрет.

Њега није спијечио ни промашени пенал Холера у 64. минуту, када је практично додао лопту у руке Стефена и спријечио да се Хенингс који је скривио пенал, од јунака претвори у правог трагичара.

Хенингс се извукао, али не и Фортуна!

Лукас Валдшмит у 81. минуту вукао је лопту на противничкој половини, све до неких двадесетак метара а онда лијепим ударцем затресао мрежу Фортуне и наставак црне серије домаћина.

Екипа из Дизелдорфа није славила на пет посљедњих мечева, односно од првог кола и тријумфа 3:1 против Вердера, па и не чуди што је на 13. мјесту са тек четири освојена бода.

Ко каже да је време за пензију? Тата Ибишевић потписао отказ тренеру Келна! Херта демолирала Јарчеве на затварању шестог кола - 0:4! 

Само ЈЕДАН додир био је довољан Ведаду Ибишевићу да постигне гол, а онда још неколико да новим поготком обезбиједи убједљив тријумф Херте у Келну. "Јарчеви“ бројали до четири.

Прошле сезоне најбољи тим у Цвајти изгледа да није штоф и за Бундеслигу. Барем не са тренером Ахимом Бејерлорцером који ће тешко успети да задржи посао после новог убедљивог пораза пред својом публиком од Херте од чак 4:0. Ако је и било очекивано да Јарчеви изгубе од Бајерна са том разликом прошле недеље, вечерашњем колапсу против екипе Марка Грујића се нико није надао.

Искључење Шпанце Хорхеа Мереа у 41. минуту због дивљачког старта над противником било је позив играчима Херте да се опусте и демолирају домаћина. Претходно је у 23. минуту сјајни Холанђанин Хаваиро Дилросун лепим ударцем довео госте у вођство, а десткована одбрана Келна распала се на истеку једног сата када је резервиста и ветеран Ведад Ибишевић после две пресликане акције два пута матирао Тима Хорна за великих 3:0.

Тачку на сјајну игру и други везани тријумф Старе даме у сезони ставио је штопер Дердик Бојата после корнера у 83. минуту. Тиме је Херта везала два тријумфа после серије лоших резултата и имаће прилику у следећем колу против Фортуне да заокружи сјајан низ и још више поправи бодовни салдо.

Келн у следећем колу гостује јаком Шалкеу и биће то вероватно последњи меч за Бејерлорцера на клупи Јарчева. Осим ако клупски председник Армин Фе вечерас не полуди па му уручи отказ који је потписао сјајни Ибишевић. Занимљиво, 35-годишњи нападач је вечерас дао два гола из три додира с лоптом! Доказ да је форма пролазна, а класа вечна.

Марко Грујић је одиграо одличних 90 минута за Херту.

Играо се 58. минут када је тренер Херте из игре извадио Селкеа и убацио Ведада Ибишевића...

Само неколико секунди касније Ведад Ибишевић је из првог додира с лоптом затресао мрежу и повисио вођство Херте против "десеткованог“ Келна на 2:0.

Четири минуте касније голман домаћих је поново вадио лопту из мреже, послије још једног поготка Ибишевића, који је "само“ намјестио ногу на петерцу и скренуо центаршут Дариде у гол за 3:0.

Асистент код трећег, али и првог гола на утакмици који је постигао Дилросун, имао је среће у 41. минуту када је пуком срећом избјегао тежу повреду послије бруталног старта Мере који је одмах послан у свлачионицу.

Са десет играча на терену Келн је у наредних 20 минута примио два гола, а у 83. минуту  још један за потпуни дебакл "јарчева“ - 0:4!

Марко Грујић одиграо је цијели меч и такође претрпио један жесток старт, срећом без посљедица.

Фудбалери Келна на све начине покушавали су да зауставе противника како би избјегли пети пораз у сезони, али су примили још један тежак ударац, трећи у низу.

Послије само шест кола одиграних кола повратник у Бундеслигу очигледно је почео још једну борбу за опстанак.

На другој страни, Херта је уписала другу везану побједу којом се попела на десету позицију на табели. 

БУНДЕСЛИГА - 6. коло

Фортуна - Фрајбург 1:2 (1:1)
/Хенингс 42 – Шмид 45, Валдшмит 81/

Келн - Херта 0:4 (0:1)
/Дилросун 24, Ибишевић 58, 62, Бојата/

Одиграно у суботу

Аугзбург - Бајер 0:3 (0:1)
/Нидерлехнер аутогол 35, Фоланд 76, Хаверц 84/

Хофенхајм - Борусија Менхенгладбах 0:3 (0:1)
/Плеа 43, Тирам 65, Нојхаус 83/

Мајнц - Волфсбург 0:1 (0:1)
/Тисеранд 9/

Падерборн - Бајерн 2:3 (0:1)
/Прегер 68, Колинс 84 - Гнабри 15, Кутињо 56, Левандовски 79/

Лајпциг - Шалке 1:3 (0:2)
/Форсберг 83 - Сане 29, Харит 42. Матондо 57/

Борусија Дортмунд - Вердер 2:2 (2:1)
/Геце 9, Ројс 41 - Бериша 8, Фридл 55/

Играно у петак

Унион Берлин - Ајнтрахт 1:2 (0:0)
/Уџах 86 - Дост 48, Силва 62/

ТАБЕЛА: Бајерн 14, Лајпциг 13, Фрајбург 13, Шалке 13, Борусија М. 13, Бајер 13, Волфсбург 12, Борусија Д. 11, , Ајнтрахт 10, Херта 7, Вердер 7, Хофенхајм 5, Аугзбург 5, Фортуна 4, Унион Берлин 4, Мајнц 3, Келн 3,Падерборн 1.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар