BL: Dileme više nema, Frajburg je hit Bundeslige!

Sjajni tim ispod Švarcvalda trijumfovao i u Dizeldorfu - 2:1! Frajburg voli da putuje, pokoren i Dizeldorf! Ni promašeni penal u 64. minutu nije spriječio treću pobjedu Frajburga na isto toliko gostovanja ove sezone.  Ko kaže da je vreme za penziju? Tata Ibišević potpisao otkaz treneru Kelna! Herta demolirala Jarčeve na zatvaranju šestog kola - 0:4!

Fudbal 29.09.2019 | 23:00
BL: Dileme više nema, Frajburg je hit Bundeslige!
Dileme više nema, Frajburg je ubedljivo najprijatnije iznenađenje ovogodišnje Bundeslige. Sjajna ekipa Kristijana Štrajha ne vrvi od skupih zvezda, nije tim koji bogato plaća svoje igrače, ali na početku sezone strpljivo skuplja bodove i gradi svoj renome.

Lepom imidžu tima sa Švarcvalda doprineće i trijumf nad Fortunom u Dizeldorfu od 2:1 kojim su se popeli na deobu drugog mesta koje dele sa Lajpcigom, Šalkeom, Menhengladbahom i Leverkuzenom.

Nije danas dobro počelo po goste, Ruven Henings je u 42. minutu posle kornera Erika Tomija i greške golmana Švoloua glavom doveo Fortunu u vođstvo, ali je ta radost trajala vrlo kratko. Faktički u sledećem napadu kapiten Ginter je proigrao Džonatana Šmida, a Francuz iz blizine porvanao na 1:1.

Nijedni ni drugi nisu oduševili igrom na ovom meču, ali je Frajburg bio nešto bolji. Prvu šansu da donese trijumf gostima propustio je sa bele tačke Lukas Heler pošto mu je golman Fortune Stefen odbranio udarac i uhvatio živu loptu u 64. minutu.

Ipak, Frajburg je stigao do slavlja u 81. kada je rezervista Đanluka Valdšmit preciznim udarcem i majstorijom posle prodora pogodio gol domaćih i obradovao gostujuće fanove. Oni će moći da nastave da uživaju u vrhu i u narednih sedam dana će s uživanjem pripremati taktiku za Borusiju iz Dortmunda koju dočekuju u sledećem kolu na svom terenu. Kako Borusija igra, nisu bez šansi...

Bajern, Lajpcig, FRAJBURG...

Ovako izgleda vrh tabele njemačke Bundeslige poslije šestog kola u kojem je Frajburg potvrdio da je hit sezone.

Ekipa Kristijana Štrajha ima 13 bodova, odnosno samo bod manje od vodećeg Bajerna, prije svega zahvaljujući sjajnim igrama na strani.

Sva tri gostovanja Frajburg je riješio u svoju korist, a maksimalan učinak zadržao je pobjedom 2:1 u Dizeldorfu, poslije velikog preokreta protiv Fortune.

Domaći su poveli preko Heningsa u 42. minutu, ali su se kratko radovali jer je Šmid poravnao u posljednjem minutu prvog dijela i nagovijestio veliki preokret.

Njega nije spiječio ni promašeni penal Holera u 64. minutu, kada je praktično dodao loptu u ruke Stefena i spriječio da se Henings koji je skrivio penal, od junaka pretvori u pravog tragičara.

Henings se izvukao, ali ne i Fortuna!

Lukas Valdšmit u 81. minutu vukao je loptu na protivničkoj polovini, sve do nekih dvadesetak metara a onda lijepim udarcem zatresao mrežu Fortune i nastavak crne serije domaćina.

Ekipa iz Dizeldorfa nije slavila na pet posljednjih mečeva, odnosno od prvog kola i trijumfa 3:1 protiv Verdera, pa i ne čudi što je na 13. mjestu sa tek četiri osvojena boda.

Ko kaže da je vreme za penziju? Tata Ibišević potpisao otkaz treneru Kelna! Herta demolirala Jarčeve na zatvaranju šestog kola - 0:4! 

Samo JEDAN dodir bio je dovoljan Vedadu Ibiševiću da postigne gol, a onda još nekoliko da novim pogotkom obezbijedi ubjedljiv trijumf Herte u Kelnu. "Jarčevi“ brojali do četiri.

Prošle sezone najbolji tim u Cvajti izgleda da nije štof i za Bundesligu. Barem ne sa trenerom Ahimom Bejerlorcerom koji će teško uspeti da zadrži posao posle novog ubedljivog poraza pred svojom publikom od Herte od čak 4:0. Ako je i bilo očekivano da Jarčevi izgube od Bajerna sa tom razlikom prošle nedelje, večerašnjem kolapsu protiv ekipe Marka Grujića se niko nije nadao.

Isključenje Špance Horhea Merea u 41. minutu zbog divljačkog starta nad protivnikom bilo je poziv igračima Herte da se opuste i demoliraju domaćina. Prethodno je u 23. minutu sjajni Holanđanin Havairo Dilrosun lepim udarcem doveo goste u vođstvo, a destkovana odbrana Kelna raspala se na isteku jednog sata kada je rezervista i veteran Vedad Ibišević posle dve preslikane akcije dva puta matirao Tima Horna za velikih 3:0.

Tačku na sjajnu igru i drugi vezani trijumf Stare dame u sezoni stavio je štoper Derdik Bojata posle kornera u 83. minutu. Time je Herta vezala dva trijumfa posle serije loših rezultata i imaće priliku u sledećem kolu protiv Fortune da zaokruži sjajan niz i još više popravi bodovni saldo.

Keln u sledećem kolu gostuje jakom Šalkeu i biće to verovatno poslednji meč za Bejerlorcera na klupi Jarčeva. Osim ako klupski predsednik Armin Fe večeras ne poludi pa mu uruči otkaz koji je potpisao sjajni Ibišević. Zanimljivo, 35-godišnji napadač je večeras dao dva gola iz tri dodira s loptom! Dokaz da je forma prolazna, a klasa večna.

Marko Grujić je odigrao odličnih 90 minuta za Hertu.

Igrao se 58. minut kada je trener Herte iz igre izvadio Selkea i ubacio Vedada Ibiševića...

Samo nekoliko sekundi kasnije Vedad Ibišević je iz prvog dodira s loptom zatresao mrežu i povisio vođstvo Herte protiv "desetkovanog“ Kelna na 2:0.

Četiri minute kasnije golman domaćih je ponovo vadio loptu iz mreže, poslije još jednog pogotka Ibiševića, koji je "samo“ namjestio nogu na petercu i skrenuo centaršut Daride u gol za 3:0.

Asistent kod trećeg, ali i prvog gola na utakmici koji je postigao Dilrosun, imao je sreće u 41. minutu kada je pukom srećom izbjegao težu povredu poslije brutalnog starta Mere koji je odmah poslan u svlačionicu.

Sa deset igrača na terenu Keln je u narednih 20 minuta primio dva gola, a u 83. minutu  još jedan za potpuni debakl "jarčeva“ - 0:4!

Marko Grujić odigrao je cijeli meč i takođe pretrpio jedan žestok start, srećom bez posljedica.

Fudbaleri Kelna na sve načine pokušavali su da zaustave protivnika kako bi izbjegli peti poraz u sezoni, ali su primili još jedan težak udarac, treći u nizu.

Poslije samo šest kola odigranih kola povratnik u Bundesligu očigledno je počeo još jednu borbu za opstanak.

Na drugoj strani, Herta je upisala drugu vezanu pobjedu kojom se popela na desetu poziciju na tabeli. 

BUNDESLIGA - 6. kolo

Fortuna - Frajburg 1:2 (1:1)
/Henings 42 – Šmid 45, Valdšmit 81/

Keln - Herta 0:4 (0:1)
/Dilrosun 24, Ibišević 58, 62, Bojata/

Odigrano u subotu

Augzburg - Bajer 0:3 (0:1)
/Niderlehner autogol 35, Foland 76, Haverc 84/

Hofenhajm - Borusija Menhengladbah 0:3 (0:1)
/Plea 43, Tiram 65, Nojhaus 83/

Majnc - Volfsburg 0:1 (0:1)
/Tiserand 9/

Paderborn - Bajern 2:3 (0:1)
/Preger 68, Kolins 84 - Gnabri 15, Kutinjo 56, Levandovski 79/

Lajpcig - Šalke 1:3 (0:2)
/Forsberg 83 - Sane 29, Harit 42. Matondo 57/

Borusija Dortmund - Verder 2:2 (2:1)
/Gece 9, Rojs 41 - Beriša 8, Fridl 55/

Igrano u petak

Union Berlin - Ajntraht 1:2 (0:0)
/Udžah 86 - Dost 48, Silva 62/

TABELA: Bajern 14, Lajpcig 13, Frajburg 13, Šalke 13, Borusija M. 13, Bajer 13, Volfsburg 12, Borusija D. 11, , Ajntraht 10, Herta 7, Verder 7, Hofenhajm 5, Augzburg 5, Fortuna 4, Union Berlin 4, Majnc 3, Keln 3,Paderborn 1.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar