ШПА: Дмитровић одбранио пенал, Еибар срушио Селту!

Паненка против Дмитровића! Неће моћи. . . ! Селта положила оружје – 2:0.  Домаћи састав на "Ипуруи" био сигуран, екипа из Вига тек у надокнади времена озбиљније угрозила голмана репрезентације Србије.  Оваква Мајорка је зрела за повратак у Сегунду! Алавес славио са 2:0.

Фудбал 29.09.2019 | 21:30
ШПА: Дмитровић одбранио пенал, Еибар срушио Селту!
Еибар се најбоље осјећа на домаћем терену и то су поново потврдили, овога пута против Селте. Гост из Вига се није лијепо провео на путовању у Баскију, пошто су их црвено-плави без много мука савладали - 2:0.

Оно најважније се издешавало у другом полувремену, пошто у првих 45 минута осим што није било голова, није било ни неких нарочито изгледних прилика. Али онда, на самом старту другог дијела игре домаћи су дошли у вођство прелијепим голом Едуа Експозита.

Везиста Еибара је у 47. минуту добио лопту од Пабла Де Бласиса, она је у шеснаестерцу одскакала, а Експозито је то искористио да маестрално лобује голмана Селте иако је овај био само метар-два испред своје гол-линије,

На то мајсторство су се играчи Еибара надовезали у 60. минуту, када је Такаши Инуи одлично реаговао и освојио лопту на 20 метара од противничког гола, а потом без проблема асистирао усамљеном Фабију Орељани. Овај прима лопту, пушта једног противничког играча да клизећим стартом прође поред њега да би смјестио лопту у мрежу.

Приводили су домаћи меч крају без икаквих проблема, да би у надокнади времена Селта дошла до једанаестерца. Била је то прилика за Јага Аспаса да бар ублажи пораз свог тима у 93. минуту, али је Шпанац катастрофално шутирао и Марко Дмитровић је одбранио његов ударац!

Дмитровић је осим тог пенала имао јако мало посла на овом мечу, пошто је Селта прије тога само једном успјела да шутира у оквир Србиновог гола. На крају сасвим заслужен тријумф Еибара.

Имао је светле тренутке Еибар и прошле сезоне, играо је у једном тренутку тим Марка Дмитровић најлепши фудбал у Примери... На почетку ове године резултати нису били на нивоу, али Еибар не одустаје од својих стандарда. Теничку надареност екипа из Баскије је демонстрирала и данас, пошто је на свом буњишту славила против Селте – 2:0.

Навијачи Еибара су били врло задовољни виђеним, јер је било свега. Лоб ударца, лажњака, лепих акција...На крају је Марко Дмитровић одбранио пенал Јагу Аспасу, који је хтео Пањенком да преполови резултат. Није успео.

Врло тврд меч у Баскији почео је да иде на воденицу домаћина у другом полувремену. Била је то одлична акција Еибара коју је лобом из непосредне близине завршио Експозито...

Није имала Селта решење за пресинг домаћина. Лако су губили лопту гости у опасној зони. Тако је кардиналну грешку направио Хуго Маљо. Одузео му је лопту и онда упослио Орељану. Није одмах шутирао искусни нападач, већ је лажњаком бацио на земљу полувину одбране гостију и онда погодио мрежу. Зе ерпуцију одушевљења.

Селта се није предавала, али јој једнотавно није ишло. Тек з заоставном времену тим из Вига је имао шансу да поправи утисак. У шеснестерцу домаћина оборен је Јаго Аспас. Некадашњи члан Ливерпула је узео лопту и покушао да Пањенком надмудри Дмитровића. Био је то трагичан покушај. Сачекао га је репрезентативац Србије и лагано одбранио ударац.

Оваква Мајорка је зрела за повратак у Сегунду! Алавес славио са 2:0.

Јесте рана фаза сезоне, али чини се да ова Мајорка једноставно нема квалитет да опстане у Примери. Барем не оваква каква је што ће рећи да нас очекује турбулентан зимски прелазни рок на Балеарима. Једноставно, овако више не иде. У седмом колу Примере комфорних 2:0 за Алавес, не толико због добре игре Баска колико због грешака гостију из Мајорке.

Свесни су од старта били и једни и други да је ово утакмица у којој се траже бодови спаса. Међутим, врло брзо је и публика постала свесна да ту просто нема претераног квалитета. Стога јак ритам, али и врло мало шанси. У првом полувремену и једни и други без шута у оквир противничког гола.

Питање је да ли бисмо гол видели до краја меча да домаћине није частио Жуниор Лаго, брзоноги, али и непредвидиви крилни фудбалер из Обале Слоноваче. Потпуно нерезонски његов потез претходио је поготку Лукаса Переза са пенала. Корнер са леве стране, таман и да је стигла лопта до Томаса Пине питање је шта би он са њом тако окренут леђима. Али Лаго је несмотрен, покосио је Пина и то је пенал, иако га судија Дел Серо Гранде испрва није видео. Видео технологија јесте, па је Перез добио прилику да само 18 минута након штоп је крочио на терен погодио мрежу са креча.

Мајорка више није могла да бира. Морала је да крене напред, морала је да појури гол, али није то екипа која то може да ради а да приде не остави ливаду у одбрани. А Алавес је баш тим који живи од контри. Једна таква севнула је у 86. минуту, сјајно је Перез на крилу избацио Оливера Бурка, он из прве гађа супротну стативу, тамо је Хоселу и то је крај Алавесове црне серије од пет утакмица без победе.

Резултати 7. кола:

петак

Виљареал - Бетис 5:1 (1:0)
/Екамбо 39, 76, Казорла пен 68, Морено 90+2, Чуквуезе 90+4 - Емерсон 48/

субота

Атлетик Билбао - Валенсија 0:1 (0:1)
/Черишев 27/

Хетафе - Барселона 0:2 (0:1)
/Суарез 41, Фирпо 49/

Гранада - Леганес 1:0 (1:0)
/Пуертас 28/

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 0:0

недеља

Еспањол - Ваљадолид 0:2 (0:1)
/Мичел пен 25, Плано 90+4/

Еибар - Селта Виго 2:0 (0:0)
/Експозито 47, Орељана 60/

Алавес - Мајорка 2:0 (0:0)
/Перез п. 76, Хоселу 86/

Леванте - Осасуна 1:1 (1:0)
/Ернани 4 - Гарсија 57/

Севиља - Реал Сосиједад 21.00

Табела: Реал 15, Гранада 14, Атлетико 14, Барселона 13, Сосиједад (-1) 13, Билбао 12, Виљареал 11, Севиља (-1) 10, Валенсија 9, Ваљадолид 9, Алавес 8, Бетис 8, Еибар 8, Леванте 8, Осасуна 8, Хетафе 7, Селта 6, Еспањол 5, Мајорка 4, Леганес 2.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар