ŠPA: Dmitrović odbranio penal, Eibar srušio Seltu!

Panenka protiv Dmitrovića! Neće moći. . . ! Selta položila oružje – 2:0.  Domaći sastav na "Ipurui" bio siguran, ekipa iz Viga tek u nadoknadi vremena ozbiljnije ugrozila golmana reprezentacije Srbije.  Ovakva Majorka je zrela za povratak u Segundu! Alaves slavio sa 2:0.

Fudbal 29.09.2019 | 21:30
ŠPA: Dmitrović odbranio penal, Eibar srušio Seltu!
Eibar se najbolje osjeća na domaćem terenu i to su ponovo potvrdili, ovoga puta protiv Selte. Gost iz Viga se nije lijepo proveo na putovanju u Baskiju, pošto su ih crveno-plavi bez mnogo muka savladali - 2:0.

Ono najvažnije se izdešavalo u drugom poluvremenu, pošto u prvih 45 minuta osim što nije bilo golova, nije bilo ni nekih naročito izglednih prilika. Ali onda, na samom startu drugog dijela igre domaći su došli u vođstvo prelijepim golom Edua Ekspozita.

Vezista Eibara je u 47. minutu dobio loptu od Pabla De Blasisa, ona je u šesnaestercu odskakala, a Ekspozito je to iskoristio da maestralno lobuje golmana Selte iako je ovaj bio samo metar-dva ispred svoje gol-linije,

Na to majstorstvo su se igrači Eibara nadovezali u 60. minutu, kada je Takaši Inui odlično reagovao i osvojio loptu na 20 metara od protivničkog gola, a potom bez problema asistirao usamljenom Fabiju Oreljani. Ovaj prima loptu, pušta jednog protivničkog igrača da klizećim startom prođe pored njega da bi smjestio loptu u mrežu.

Privodili su domaći meč kraju bez ikakvih problema, da bi u nadoknadi vremena Selta došla do jedanaesterca. Bila je to prilika za Jaga Aspasa da bar ublaži poraz svog tima u 93. minutu, ali je Španac katastrofalno šutirao i Marko Dmitrović je odbranio njegov udarac!

Dmitrović je osim tog penala imao jako malo posla na ovom meču, pošto je Selta prije toga samo jednom uspjela da šutira u okvir Srbinovog gola. Na kraju sasvim zaslužen trijumf Eibara.

Imao je svetle trenutke Eibar i prošle sezone, igrao je u jednom trenutku tim Marka Dmitrović najlepši fudbal u Primeri... Na početku ove godine rezultati nisu bili na nivou, ali Eibar ne odustaje od svojih standarda. Teničku nadarenost ekipa iz Baskije je demonstrirala i danas, pošto je na svom bunjištu slavila protiv Selte – 2:0.

Navijači Eibara su bili vrlo zadovoljni viđenim, jer je bilo svega. Lob udarca, lažnjaka, lepih akcija...Na kraju je Marko Dmitrović odbranio penal Jagu Aspasu, koji je hteo Panjenkom da prepolovi rezultat. Nije uspeo.

Vrlo tvrd meč u Baskiji počeo je da ide na vodenicu domaćina u drugom poluvremenu. Bila je to odlična akcija Eibara koju je lobom iz neposredne blizine završio Ekspozito...

Nije imala Selta rešenje za presing domaćina. Lako su gubili loptu gosti u opasnoj zoni. Tako je kardinalnu grešku napravio Hugo Maljo. Oduzeo mu je loptu i onda uposlio Oreljanu. Nije odmah šutirao iskusni napadač, već je lažnjakom bacio na zemlju poluvinu odbrane gostiju i onda pogodio mrežu. Ze erpuciju oduševljenja.

Selta se nije predavala, ali joj jednotavno nije išlo. Tek z zaostavnom vremenu tim iz Viga je imao šansu da popravi utisak. U šesnestercu domaćina oboren je Jago Aspas. Nekadašnji član Liverpula je uzeo loptu i pokušao da Panjenkom nadmudri Dmitrovića. Bio je to tragičan pokušaj. Sačekao ga je reprezentativac Srbije i lagano odbranio udarac.

Ovakva Majorka je zrela za povratak u Segundu! Alaves slavio sa 2:0.

Jeste rana faza sezone, ali čini se da ova Majorka jednostavno nema kvalitet da opstane u Primeri. Barem ne ovakva kakva je što će reći da nas očekuje turbulentan zimski prelazni rok na Balearima. Jednostavno, ovako više ne ide. U sedmom kolu Primere komfornih 2:0 za Alaves, ne toliko zbog dobre igre Baska koliko zbog grešaka gostiju iz Majorke.

Svesni su od starta bili i jedni i drugi da je ovo utakmica u kojoj se traže bodovi spasa. Međutim, vrlo brzo je i publika postala svesna da tu prosto nema preteranog kvaliteta. Stoga jak ritam, ali i vrlo malo šansi. U prvom poluvremenu i jedni i drugi bez šuta u okvir protivničkog gola.

Pitanje je da li bismo gol videli do kraja meča da domaćine nije častio Žunior Lago, brzonogi, ali i nepredvidivi krilni fudbaler iz Obale Slonovače. Potpuno nerezonski njegov potez prethodio je pogotku Lukasa Pereza sa penala. Korner sa leve strane, taman i da je stigla lopta do Tomasa Pine pitanje je šta bi on sa njom tako okrenut leđima. Ali Lago je nesmotren, pokosio je Pina i to je penal, iako ga sudija Del Sero Grande isprva nije video. Video tehnologija jeste, pa je Perez dobio priliku da samo 18 minuta nakon štop je kročio na teren pogodio mrežu sa kreča.

Majorka više nije mogla da bira. Morala je da krene napred, morala je da pojuri gol, ali nije to ekipa koja to može da radi a da pride ne ostavi livadu u odbrani. A Alaves je baš tim koji živi od kontri. Jedna takva sevnula je u 86. minutu, sjajno je Perez na krilu izbacio Olivera Burka, on iz prve gađa suprotnu stativu, tamo je Hoselu i to je kraj Alavesove crne serije od pet utakmica bez pobede.

Rezultati 7. kola:

petak

Viljareal - Betis 5:1 (1:0)
/Ekambo 39, 76, Kazorla pen 68, Moreno 90+2, Čukvueze 90+4 - Emerson 48/

subota

Atletik Bilbao - Valensija 0:1 (0:1)
/Čerišev 27/

Hetafe - Barselona 0:2 (0:1)
/Suarez 41, Firpo 49/

Granada - Leganes 1:0 (1:0)
/Puertas 28/

Atletiko Madrid - Real Madrid 0:0

nedelja

Espanjol - Valjadolid 0:2 (0:1)
/Mičel pen 25, Plano 90+4/

Eibar - Selta Vigo 2:0 (0:0)
/Ekspozito 47, Oreljana 60/

Alaves - Majorka 2:0 (0:0)
/Perez p. 76, Hoselu 86/

Levante - Osasuna 1:1 (1:0)
/Ernani 4 - Garsija 57/

Sevilja - Real Sosijedad 21.00

Tabela: Real 15, Granada 14, Atletiko 14, Barselona 13, Sosijedad (-1) 13, Bilbao 12, Viljareal 11, Sevilja (-1) 10, Valensija 9, Valjadolid 9, Alaves 8, Betis 8, Eibar 8, Levante 8, Osasuna 8, Hetafe 7, Selta 6, Espanjol 5, Majorka 4, Leganes 2.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar