Трка коју велики Кенениса Бекеле неће заборавити!

После 42 километара и 195 метара, пресудиле су две секунде.

Остали спортови 29.09.2019 | 18:27
Трка коју велики Кенениса Бекеле неће заборавити!
Етиопски атлетичар Кенениса Бекеле победио је данас на маратону у Берлину и умало оборио светски рекорд.

Бекеле (37) је победио резултатом два сата, минут и 41 секунду и за две секунде био је спорији од светског рекорда, који је Кенијац Елијуд Кипчоге поставио прошле године у Берлину.

Бекеле и петорица тркача прошли су половину трке за сат, минут и пет секунди, а на 30. километру остала су их тројица. Бекеле је преузео вођство од Бирхануа Легесеа на 40,5 километара, надокнадио 12 секунди заостатка и сјајним спринтом победио, остваривши друго најбоље време у историји маратона.

Етиопски маратонац Легесе је заузео друго место личним рекордом од 2:02,48, док је Сисај Лема, такође из Етиопије, био трећи са 2:03,36.

Кипчоге није учествовао, пошто се припрема за октобар и специјално организовану трку у Бечу, у којој ће покушати да постане први такмичар који је истрчао маратон испод два сата.

У конкуренцији маратонки у Берлину је победила Ашете Бекере из Етиопије резултатом 2:20,14 сата. Њена сународница Маре Дибаба заузела је друго место са седам секунди заостатка, док је трећа била Кенијка Сали Чепјего резултатом 2:21,06.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар