Не живите снове других већ живот који заиста желите

У Центру за клутуру Семберија одржано је књижевно вече Исидоре Бјелице, која се са публиком дружила уз неколико последњих романа, али и оним најновијим "Шта жене желе". Дружење је употпунила и позоришна представа "Шта остаје послије заноса", глумице Јелице Брестовац која је глумила краљицу Наталију Обреновић по сценарију Исидоре Бјелице.

Република Српска 29.09.2019 | 13:37
Не живите снове других већ живот који заиста желите
Прије београдске, бијељинској публици представљен је нови роман Исидоре Бјелице "Шта жене желе", настао као одговор на бројна писма у којима су се читатељке деценијама исповједале и тражиле одговоре на питања о љубави, страсти, браку и свему што се прећуткује.

"Веома је важно да научимо како да волимо себе. Као што не можете да научите да се палите на фрајере који су досадни, туњави, који кукају да имају реуму, а да немају паре, да му смета и Пера и Жика, тако и ми само морамо да направимо прекорачење и да будемо најбоља верзија себе. Онда можес да волиш себе. То радис тако што стварно живиш живот који желиш. Значи, не живиш сниве ни маме, ни тате, ни околине, ни жуте штампе", рекла је Исидора.

Деструктивна увјерења су у људима програмирана још од најранијег дјетињства, па је најважније њихово репрограмирање, што није лако изводљиво, али је могуће. Ово је мали приручник о томе.

"Како прво да очистиш сва та деструктивна очекивања која су нам увалили у одрастању и да постанеш своја хериона."

Представа "Шта остаје после љубави", приказана бијељинској публици, инспирисана је животом краљице Наталије Обреновић.

То је историјска прича, у којој ће се препознати свака жена која је доживјела преваре, издаје, разочарења, борбу за дијете.

Модерна режија и драматургија, по којој је Бјелица позната кроз своје награђиване и хит представе, овдје је добила посебну јачину уз глуму Јелице Брестовац која истински дочарала колико је прича о Наталији заправо прича о свакој жени.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

У оитању је "опстанак"

29.09.2019 18:18

Ми, барем вечина, не можемо овдје да живимо животе какве желимо, него какве морамо. Животне и друштвене околности су нам одредиле начин живљења, тако да овдје не вриједи сањати и умишљати неку " лакоћу постојања", него се ухватити у коштац са животним проблемима, борећи се најчешће за голи опстанак. Живот није филозофирање, а ни списак жеља, него борба да у постојећум околностима лакше превазиђемо све препреке и живе изазове, постављене на путу наших "жеља"...

ОДГОВОРИТЕ