Ne živite snove drugih već život koji zaista želite

U Centru za kluturu Semberija održano je književno veče Isidore Bjelice, koja se sa publikom družila uz nekoliko poslednjih romana, ali i onim najnovijim "Šta žene žele". Druženje je upotpunila i pozorišna predstava "Šta ostaje poslije zanosa", glumice Jelice Brestovac koja je glumila kraljicu Nataliju Obrenović po scenariju Isidore Bjelice.

Republika Srpska 29.09.2019 | 13:37
Ne živite snove drugih već život koji zaista želite
Prije beogradske, bijeljinskoj publici predstavljen je novi roman Isidore Bjelice "Šta žene žele", nastao kao odgovor na brojna pisma u kojima su se čitateljke decenijama ispovjedale i tražile odgovore na pitanja o ljubavi, strasti, braku i svemu što se prećutkuje.

"Veoma je važno da naučimo kako da volimo sebe. Kao što ne možete da naučite da se palite na frajere koji su dosadni, tunjavi, koji kukaju da imaju reumu, a da nemaju pare, da mu smeta i Pera i Žika, tako i mi samo moramo da napravimo prekoračenje i da budemo najbolja verzija sebe. Onda možes da voliš sebe. To radis tako što stvarno živiš život koji želiš. Znači, ne živiš snive ni mame, ni tate, ni okoline, ni žute štampe", rekla je Isidora.

Destruktivna uvjerenja su u ljudima programirana još od najranijeg djetinjstva, pa je najvažnije njihovo reprogramiranje, što nije lako izvodljivo, ali je moguće. Ovo je mali priručnik o tome.

"Kako prvo da očistiš sva ta destruktivna očekivanja koja su nam uvalili u odrastanju i da postaneš svoja heriona."

Predstava "Šta ostaje posle ljubavi", prikazana bijeljinskoj publici, inspirisana je životom kraljice Natalije Obrenović.

To je istorijska priča, u kojoj će se prepoznati svaka žena koja je doživjela prevare, izdaje, razočarenja, borbu za dijete.

Moderna režija i dramaturgija, po kojoj je Bjelica poznata kroz svoje nagrađivane i hit predstave, ovdje je dobila posebnu jačinu uz glumu Jelice Brestovac koja istinski dočarala koliko je priča o Nataliji zapravo priča o svakoj ženi.



BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

U oitanju je "opstanak"

29.09.2019 18:18

Mi, barem večina, ne možemo ovdje da živimo živote kakve želimo, nego kakve moramo. Životne i društvene okolnosti su nam odredile način življenja, tako da ovdje ne vrijedi sanjati i umišljati neku " lakoću postojanja", nego se uhvatiti u koštac sa životnim problemima, boreći se najčešće za goli opstanak. Život nije filozofiranje, a ni spisak želja, nego borba da u postojećum okolnostima lakše prevaziđemo sve prepreke i žive izazove, postavljene na putu naših "želja"...

ODGOVORITE