Српкиње опет поражене за крај Свјетског купа!

Одбојкашице Србије поразом су завршиле Светски куп и заузеле девету позицију.  

Остали спортови 29.09.2019 | 15:17
Српкиње опет поражене за крај Свјетског купа!
Србија је учешће на Светском купу у Јапану завршила с учинком 4-7, пошто је ноћас у 11. рунди поражена од Доминиканске Републике резултатом 1:3 (по сетовима 21:25, 22:25, 25:22 и 17:25). То је трећи везани неуспех наших девојака, тако да су на крају морале да се задовоље деветим местом, што је њихов најлошији пласман откако учествују на овом такмичењу.

После лако изгубљена прва два сета Србија успела да у трећем направи преокрет и после серије 5:0 при резултату 18:20 дође до у ситуације да смањи резултат. То је и учинила, међутим четврти сет наше девојке започеле су врло лоше. Доминикана је брзо стигла до 15:6 и ту повратка није било...

Најбоље у нашем подмлађеном тиму биле су Ана Бјелица са 19 поена, Мина Павловић са 15 и Јелена Благојевић са 10. На другој страни истакле су се Бетанија де ла Круз са 21 поеном, односно Брајлин Мартинез са 20.

Од Србије је у последњем, 11. колу била боља Доминиканска Република са 3-1 (25:22, 25:21, 22:25, 25:17).

Србија, која је ра зарлику од већине играла у ослабљеном саставу, завршила је четврта отпозади уз четири пораза у низу, након солидног старта.

Доминиканска Република је контролисала игру у првом сету и освојила га без икаквих проблема, који су се створили у другом сету.

Изабранице Александра Владисављева заиграле су боље, надоместиле изостанак Бианке Буше, и повеле 14:12. Ипак, уследио је преокрет, серија од шест неодговорених поена, после чега није било опоравка.

У трећем сету виђена је резултатска клацкалица у којој се боље снашла Србија, да би у четвртом Доминиканска Република потпуно разбила наше одбојкашице и привела меч крају.

Најбоља у саставу Србије била је још једанпут Ана Бјелица са 19 поена. Пратила ју је Мина Поповић са 15, док је Јелена Благојевић имала десет.

На другој страни доминирале су Бетанија де ла Крус са 21, односно Брајелин Елизабет Мартинес са 20 поена.

Подсетимо, Кина је победом против Србије у десетом колу обезбедила трофеј Светског купа.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар