Финале АБА СК-а - Римац: Потући ћемо се с Партизаном!

Тренер Цедевита Олимпије сматра да синоћна разлика не представља прави одраз две екипе. . .

Кошарка 29.09.2019 | 11:29
Финале АБА СК-а - Римац: Потући ћемо се с Партизаном!
Доминантно је Цедевита Олимпија данас одиграла против Будућности из Подгорице у оквиру другог полуфиналног меча Суперкупа АБА лиге у Загребу. Тим из Љубљане убацио је чак 103 поена прошлогодишњем учеснику Евролиге и тако га оставио да размишља о томе шта је све неопходно поправити за почетак нове сезоне. А он је веома близу, за само седам дана...

Тренер Цедевита Олимпије, Славен Римац, наравно могао је да буде изузетно задовољан приказаном игром његових кошаркаша. Он међутим тврди да приказана разлика не даје праву слику о квалитетима два тима.

“Резултат је мало… Разлика није баш реална. Нама је на крају све улазило, они су машили слободна бацања. Могу бити задовољан, посебно што имамо снагу и енергију на бековима, па се и неке грешке много лакше сакрију. Данас је напад био јако добар, што нам је мало "штекаво", али смо данас добили екстра пас и поштовање саиграча у бољој позицији. Није ово реална слика ове две екипе”, изјавио је стручњак љубљанског тима.

Наравно, све је занимало шта овај искусни стручњак очекује од сутрашњег меча са Партизаном у финалу.

“С обзиром да сам се бавио припремом, гледао сам доста снимака као и увек, али нисам стварно ништа гледао од Партизана. На спољним позицијама се не плашим ни против кога. Када уђе Мајк у ротацију олакшаћемо и за унутрашње  играче. Мањак петице сутра, потући ћемо се са њима па ћемо видети. Респектујем Партизан, тренера, у неким ситуацијама сам и учио од њега, пита ми за савет, немам проблем са тим. Играју добро, имају све победе, преломили су Приморску која је јако добар противник”, додао је Римац.

Његов колега са клупе Будућности, Слободан Суботић, тврди да његов тим нема довољан број играча да покрије веома јак темпо играња великог броја утакмица у само неколико дана.

“Ово је други пут да овако губимо, немамо ту ширину да играмо у два дана. Без играча смо који могу да помогну, имамо пет са двоцифеним поенима и то је то, ми немамо ширину. Чекамо играча на позицији три на четири и Николу Ивановића да продужимо тај ростер. Кобс и Бамфорт не могу да одиграју тако два јака меча у два дана. Нису им дали да дишу, мењали су одбрану на њима. То је та ширина коју ми немамо", започео је Суботић.

Тренер са клупе Будућности је додао да Вуда није било, пошто стручни штаб није задовољан његовим играма у претходном периоду.

“Није ништа показао и тражимо појачање које сам већ поменуо, на позицијама три на четири”, закључио је стратег Подгоричана.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар