Finale ABA SK-a - Rimac: Potući ćemo se s Partizanom!

Trener Cedevita Olimpije smatra da sinoćna razlika ne predstavlja pravi odraz dve ekipe. . .

Košarka 29.09.2019 | 11:29
Finale ABA SK-a - Rimac: Potući ćemo se s Partizanom!
Dominantno je Cedevita Olimpija danas odigrala protiv Budućnosti iz Podgorice u okviru drugog polufinalnog meča Superkupa ABA lige u Zagrebu. Tim iz Ljubljane ubacio je čak 103 poena prošlogodišnjem učesniku Evrolige i tako ga ostavio da razmišlja o tome šta je sve neophodno popraviti za početak nove sezone. A on je veoma blizu, za samo sedam dana...

Trener Cedevita Olimpije, Slaven Rimac, naravno mogao je da bude izuzetno zadovoljan prikazanom igrom njegovih košarkaša. On međutim tvrdi da prikazana razlika ne daje pravu sliku o kvalitetima dva tima.

“Rezultat je malo… Razlika nije baš realna. Nama je na kraju sve ulazilo, oni su mašili slobodna bacanja. Mogu biti zadovoljan, posebno što imamo snagu i energiju na bekovima, pa se i neke greške mnogo lakše sakriju. Danas je napad bio jako dobar, što nam je malo "štekavo", ali smo danas dobili ekstra pas i poštovanje saigrača u boljoj poziciji. Nije ovo realna slika ove dve ekipe”, izjavio je stručnjak ljubljanskog tima.

Naravno, sve je zanimalo šta ovaj iskusni stručnjak očekuje od sutrašnjeg meča sa Partizanom u finalu.

“S obzirom da sam se bavio pripremom, gledao sam dosta snimaka kao i uvek, ali nisam stvarno ništa gledao od Partizana. Na spoljnim pozicijama se ne plašim ni protiv koga. Kada uđe Majk u rotaciju olakšaćemo i za unutrašnje  igrače. Manjak petice sutra, potući ćemo se sa njima pa ćemo videti. Respektujem Partizan, trenera, u nekim situacijama sam i učio od njega, pita mi za savet, nemam problem sa tim. Igraju dobro, imaju sve pobede, prelomili su Primorsku koja je jako dobar protivnik”, dodao je Rimac.

Njegov kolega sa klupe Budućnosti, Slobodan Subotić, tvrdi da njegov tim nema dovoljan broj igrača da pokrije veoma jak tempo igranja velikog broja utakmica u samo nekoliko dana.

“Ovo je drugi put da ovako gubimo, nemamo tu širinu da igramo u dva dana. Bez igrača smo koji mogu da pomognu, imamo pet sa dvocifenim poenima i to je to, mi nemamo širinu. Čekamo igrača na poziciji tri na četiri i Nikolu Ivanovića da produžimo taj roster. Kobs i Bamfort ne mogu da odigraju tako dva jaka meča u dva dana. Nisu im dali da dišu, menjali su odbranu na njima. To je ta širina koju mi nemamo", započeo je Subotić.

Trener sa klupe Budućnosti je dodao da Vuda nije bilo, pošto stručni štab nije zadovoljan njegovim igrama u prethodnom periodu.

“Nije ništa pokazao i tražimo pojačanje koje sam već pomenuo, na pozicijama tri na četiri”, zaključio je strateg Podgoričana.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar