Финале ЕП-а: Ковач познаје Словенце до детаља!

Стигао и посебан материјал, сви су позитивни били дан пред финале. . .  Српски одбојкаши спремају приступ као за Француску.

Остали спортови 29.09.2019 | 10:51
Финале ЕП-а: Ковач познаје Словенце до детаља!
Чудо су направили српски одбојкаши синоћ у Паризу. У мечу за памћење су после пет сетове жестоке борбе савладали домаћина који је био фаворит за освајање златне медаље на Европском првенству и заказали финале са још једним изненађењем – Словенијом.

Нико у табору Србије није претио или разбацивао се крупним речима пред првенство, а то не ради ни сада пред сутрашње финале.

Селектор Слободан Ковач је за неколико недеља рада са екипом успео потпуно да продрма и подигне играче после неуспеха на квалификационом турниру за Олимпијске игре. Сада Ковач има шансу да на дебитнатском такмичењу са Србијом оставри огроман успех освјањем европског злата.

“Позитиван сам, енергија је позитивна у екипи. Било је тешко заспати због адреналина и емоција које су проживљене синоћ. Сада нас чека тај најважнији корак”, рекао је Ковач.

Српски селектор је прошле године тренирао Словенце, добро их познаје, али се ништа не препушта случају и сваки детаљ у анализи последњег противника је јако битан.

“Трудићемо се... Припремамо се што је боље. Статистичар Милан Симојловић, који није био са нама због обавеза у Русији, је синоћ пре меча са Француском послао комплетну статистику Словеније... То је показатељ да је и пре меча веровао у нас. Сада је на нама да снимимо противника како би требало и да направимо добру тактику за тај меч да бисмо могли да остваримо жељени резултат”, рекао је Ковач уз осмех.

Највећа узданица Србије ће бити Александар Атанасијевић који је блистао против Француске.

“Квалитетна смо екипа, али и они су. Имамо доброг ривала, али имамо шансе, равноправни смо. Битно је да будемо концентрисани на нашу игру. Играмо сви у добрим клубовима, играли смо много оваквих мечева. Знамо колико је битно да заборавимо што пре оно што се десило синоћ. Уколико будемо играли добро, можемо да се надамо добром резултату у финалу. Видели смо како су Словенци играли, како су победили и Бугаре и Пољаке и Русију. Можда су на овом такмичењу показали највише, с обзиром на то да су избацили три веома јаке репрезентације. Знамо да играју тимски, играју сви за једног јер су свесни да као појединци не могу много. Знамо одакле прети највећа опасност, Боба је био њихов тренер. Сигуран сам да ће их веома добро анализирати. Оно што је најважније је да не паднемо у еуфорију него та размишљамо само о нама”, рекао је Атансијевић.

Примач Урош Ковачевић рекао је да је за њим непроспавана ноћ, али да ће свако од играча пружити максимум у финалу.

“Колико год смо ми желели ту победу над Француском, када се то стварно десило као да је било мало нереално. После меча смо ми играчи седели и причали. Неки су могли да спавају одмах, али ја нисам. Словенија је квалитетна екипа, а ми морамо да уђему у меч као против Француске. Они заслужују респект, јер су победили шампионе Светске лиге и шампионе света. Надамо се најбољем”, рекао је Ковачевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ЦЕВ

Коментари / 0

Оставите коментар