ХОЛ: Најглупљи црвени картон погурао Ајакс!

Несхватљиво шта је урадио фудбалер Гронингена у 73. минуту, при резултату 0:0. . .

Фудбал 28.09.2019 | 23:01
ХОЛ: Најглупљи црвени картон погурао Ајакс!
Ретке су ситуације биле и ове и прошле сезоне да Душан Тадић одигра 90 минута за Ајакс и да голом или асистенцијом не учествује у победи Копљаника. Управо тако нешто догодило се вечерас. Шампион Холандије славио је против Гронинген са 2:0, а да српски репрезентативац није "умешао своје прсте".

Шоу најбољем играчу Ајакса (осам голова и иусто толико асистенција уписао је Тадић у првих 13 утакмица ове сезоне) украо је глупим потезом дефанзивац гостију Ђанго Вармердам. Он је дозволио себеи да толико изнервира главног судију Бјорна Кујперса да му је овај показао други жути картон због одуговлачења приликом извођења аута. Овакве ситуације заиста се ретко дешавају у врхунском фудбалу. Обично су голмани да удару због крађе времена, па ће ова ситуацију сигурно остати упамћена као један од куриозитета ове сезоне.

Да све буде комичније (или боље рећи глупље, јер како другачије назвати овакав потез Вармердама) Кујперс га је неколико пута опоменуо да не задржава време. Дефанзивац Гронингена већ је имао жути картон, али као да се није обазирао на оно што му арбитар говори. Наставио је по своме и добио шта је заслужио... 

Наравно, Ајаксови ривали у трци за титулу (ПСВ једини у суштини) имаће зицер да испрозивају Кујперса за такве одлуке, поготово што је у том моменту, а играо се 73. минут, резултат гласио 0:0. Ајакс ће Гронинген сломити тек након овог бизарног искључења.

Лисандро Мартинез погодио је за 1:0 у 76. минуту, лепо, са дистенце, међутим оставили су му гости много простора да се намести у шутира; док је коначан резултат поставио ветеран Клас Јан Хунтелар три минута касније на додавање Донија ван де Бека.

ЕРЕДИВИЗИЈА - 8. КОЛО: 

Петак

Емен  - Ден Хаг 3:0 (1:0)
/Госенс 16аг, Де Леув 69,  Слагвер 74/

Субота

Венло - Херенвен 0:3 (0:2)
/Ејуке 8, 13, Одгард 87/

Ајакс - Гронинген 2:0 (0:0)
/Лисандро Мартинез 76, Хунтелар 79/

Фортуна - Спарта 0:0



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар