HOL: Najgluplji crveni karton pogurao Ajaks!

Neshvatljivo šta je uradio fudbaler Groningena u 73. minutu, pri rezultatu 0:0. . .

Fudbal 28.09.2019 | 23:01
HOL: Najgluplji crveni karton pogurao Ajaks!
Retke su situacije bile i ove i prošle sezone da Dušan Tadić odigra 90 minuta za Ajaks i da golom ili asistencijom ne učestvuje u pobedi Kopljanika. Upravo tako nešto dogodilo se večeras. Šampion Holandije slavio je protiv Groningen sa 2:0, a da srpski reprezentativac nije "umešao svoje prste".

Šou najboljem igraču Ajaksa (osam golova i iusto toliko asistencija upisao je Tadić u prvih 13 utakmica ove sezone) ukrao je glupim potezom defanzivac gostiju Đango Varmerdam. On je dozvolio sebei da toliko iznervira glavnog sudiju Bjorna Kujpersa da mu je ovaj pokazao drugi žuti karton zbog odugovlačenja prilikom izvođenja auta. Ovakve situacije zaista se retko dešavaju u vrhunskom fudbalu. Obično su golmani da udaru zbog krađe vremena, pa će ova situaciju sigurno ostati upamćena kao jedan od kurioziteta ove sezone.

Da sve bude komičnije (ili bolje reći gluplje, jer kako drugačije nazvati ovakav potez Varmerdama) Kujpers ga je nekoliko puta opomenuo da ne zadržava vreme. Defanzivac Groningena već je imao žuti karton, ali kao da se nije obazirao na ono što mu arbitar govori. Nastavio je po svome i dobio šta je zaslužio... 

Naravno, Ajaksovi rivali u trci za titulu (PSV jedini u suštini) imaće zicer da isprozivaju Kujpersa za takve odluke, pogotovo što je u tom momentu, a igrao se 73. minut, rezultat glasio 0:0. Ajaks će Groningen slomiti tek nakon ovog bizarnog isključenja.

Lisandro Martinez pogodio je za 1:0 u 76. minutu, lepo, sa distence, međutim ostavili su mu gosti mnogo prostora da se namesti u šutira; dok je konačan rezultat postavio veteran Klas Jan Huntelar tri minuta kasnije na dodavanje Donija van de Beka.

EREDIVIZIJA - 8. KOLO: 

Petak

Emen  - Den Hag 3:0 (1:0)
/Gosens 16ag, De Leuv 69,  Slagver 74/

Subota

Venlo - Herenven 0:3 (0:2)
/Ejuke 8, 13, Odgard 87/

Ajaks - Groningen 2:0 (0:0)
/Lisandro Martinez 76, Huntelar 79/

Fortuna - Sparta 0:0



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar