ТУР: Биће и шест година туге за Галату...!

Фенер поново одолео у дербију, пети пут заредом - нула! ВАР није помогао домаћину. . . ! Галата оштећена за пенал у дербију са Фенером? Истанбулски фудбалски ривали Галатасарај и Фенербахче одиграли су неријешено без голова у 390. интерконтиненталном дербију одиграном на "Турк Телеком Арени" у Истанбулу.

Фудбал 29.09.2019 | 09:16
ТУР: Биће и шест година туге за Галату...!
Љубитељи фудбала не могу рећи да су уживали у вечерашњем дребију, далеко је то било од квалитетног фудбала, а слаб темпо био је присутан током цијеле утакмице, пренијела је агенција "Анадолија".

Радамел Фалкао, који је овог љета дошао у Галату, у 49. минуту је успио послати лопту у мрежу голмана Фенера, али помоћни судија је подигао заставицу због офсајда. У наставку је у казненом простору оборен "Ел Тигре", но након ВАР анализе судија Џунејт Чакир је видио да је прије контакта, ас Галатасараја играо руком, па није било ништа од пенала.

До краја утакмице више није било конкретних прилика ни на једној, ни на другој страни, иако је Фенер у неколико наврата запријетио домаћем голману. Ипак, промјене резултата до краја није било, па је још један истанбулски дерби окончан без голова.

БИо је то пети узастопни реми Фенербахчеа и Галатасараја.

Фенербахче након овог сусрета са 11 бодова остаје на другој позицији на табели турског првенства, док Галатасарај заузима пето мјесто.

Пет година суше за Галатасарај... Пет година без победе над највећим ривалом у лига[ким утакмицама. Тако смо писали и најављивали пред вечерашњи окршај Азије и Европе на Босфору, а након великог дербија констатујемо да ће Галата ући и у шесту годину чекања победе против Фенербахчеа, јер Канаринци су вечерас одолели на Турк телеком арени - 0:0.  

Пета утакмица заредом највећих ривала у Турској завршена је без победника, а трећи пут није било голова. То вероватно најбоље описује колико је тешко играти ове утакмице, с колико се набоја, страсти, али евиденто и страха од пораза улази у највећи турски дерби.

Тако је било и вечерас. Скоро 30 прекршаја за 90 минута, много прекида, а тек пет удараца у оквир гола оба тима комбиновано. Три за домаће и два за госте.

Ближи победи био је Галатасарај. Најузбудљивији период утакмице - између 50. и 60. минута - донео је један поништен гол, два захтева за пеналом домаћег тима и један ВАР који ће одбацити захтеве фудбалера Галатасараја. Џунејт Чакир оправдано је поништио погодак Галате у 50. минуту, онда није пристао на притисак играча како би погледао ВАР у 55. минуту, али јесте два минута касније.

Одлука је, међутим, била - настави, нема пенала! 

Како се меч ближио крају две екипе су све мање биле спремне да ризикују. Бод у џепу у оваквој утакмици понекад вреди више од три, пре свега јер пораз мења ток сезоне. У таквој ситуацији мало смо фудбала видели у преосталом времену. И поново је Галатасарај у финишу био ближи голу. После корнера у 90. минуту гости су са гол линије отклонили опасност...  

СУПЕР ЛИГ - 6. КОЛО

Петак

Башакшехир - Ризе 5:0 (2:0)
/Алексић 19, 73, Гулбрандсен 34, Кривели 87, Кавечи 90+1/

Субота

Денизли - Касимпаша 0:1 (0:0)
/Хајрадиновић 67/

Алања - Сивас 1:1 (0:1)
/Сисе 61 - Траоре 1/

Галатасарај - Фенербахче 0:0



Извор: мондо.ба/Анадолија/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар