TUR: Biće i šest godina tuge za Galatu...!

Fener ponovo odoleo u derbiju, peti put zaredom - nula! VAR nije pomogao domaćinu. . . ! Galata oštećena za penal u derbiju sa Fenerom? Istanbulski fudbalski rivali Galatasaraj i Fenerbahče odigrali su neriješeno bez golova u 390. interkontinentalnom derbiju odigranom na "Turk Telekom Areni" u Istanbulu.

Fudbal 29.09.2019 | 09:16
TUR: Biće i šest godina tuge za Galatu...!
Ljubitelji fudbala ne mogu reći da su uživali u večerašnjem drebiju, daleko je to bilo od kvalitetnog fudbala, a slab tempo bio je prisutan tokom cijele utakmice, prenijela je agencija "Anadolija".

Radamel Falkao, koji je ovog ljeta došao u Galatu, u 49. minutu je uspio poslati loptu u mrežu golmana Fenera, ali pomoćni sudija je podigao zastavicu zbog ofsajda. U nastavku je u kaznenom prostoru oboren "El Tigre", no nakon VAR analize sudija Džunejt Čakir je vidio da je prije kontakta, as Galatasaraja igrao rukom, pa nije bilo ništa od penala.

Do kraja utakmice više nije bilo konkretnih prilika ni na jednoj, ni na drugoj strani, iako je Fener u nekoliko navrata zaprijetio domaćem golmanu. Ipak, promjene rezultata do kraja nije bilo, pa je još jedan istanbulski derbi okončan bez golova.

BIo je to peti uzastopni remi Fenerbahčea i Galatasaraja.

Fenerbahče nakon ovog susreta sa 11 bodova ostaje na drugoj poziciji na tabeli turskog prvenstva, dok Galatasaraj zauzima peto mjesto.

Pet godina suše za Galatasaraj... Pet godina bez pobede nad najvećim rivalom u liga[kim utakmicama. Tako smo pisali i najavljivali pred večerašnji okršaj Azije i Evrope na Bosforu, a nakon velikog derbija konstatujemo da će Galata ući i u šestu godinu čekanja pobede protiv Fenerbahčea, jer Kanarinci su večeras odoleli na Turk telekom areni - 0:0.  

Peta utakmica zaredom najvećih rivala u Turskoj završena je bez pobednika, a treći put nije bilo golova. To verovatno najbolje opisuje koliko je teško igrati ove utakmice, s koliko se naboja, strasti, ali evidento i straha od poraza ulazi u najveći turski derbi.

Tako je bilo i večeras. Skoro 30 prekršaja za 90 minuta, mnogo prekida, a tek pet udaraca u okvir gola oba tima kombinovano. Tri za domaće i dva za goste.

Bliži pobedi bio je Galatasaraj. Najuzbudljiviji period utakmice - između 50. i 60. minuta - doneo je jedan poništen gol, dva zahteva za penalom domaćeg tima i jedan VAR koji će odbaciti zahteve fudbalera Galatasaraja. Džunejt Čakir opravdano je poništio pogodak Galate u 50. minutu, onda nije pristao na pritisak igrača kako bi pogledao VAR u 55. minutu, ali jeste dva minuta kasnije.

Odluka je, međutim, bila - nastavi, nema penala! 

Kako se meč bližio kraju dve ekipe su sve manje bile spremne da rizikuju. Bod u džepu u ovakvoj utakmici ponekad vredi više od tri, pre svega jer poraz menja tok sezone. U takvoj situaciji malo smo fudbala videli u preostalom vremenu. I ponovo je Galatasaraj u finišu bio bliži golu. Posle kornera u 90. minutu gosti su sa gol linije otklonili opasnost...  

SUPER LIG - 6. KOLO

Petak

Bašakšehir - Rize 5:0 (2:0)
/Aleksić 19, 73, Gulbrandsen 34, Kriveli 87, Kaveči 90+1/

Subota

Denizli - Kasimpaša 0:1 (0:0)
/Hajradinović 67/

Alanja - Sivas 1:1 (0:1)
/Sise 61 - Traore 1/

Galatasaraj - Fenerbahče 0:0



Izvor: mondo.ba/Anadolija/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar