АБА Суперкуп: Цедевита-Олимпија у финалу на Партизан!

Неочекивано убедљива победа Љубљанчана у другој полуфиналној утакмици АБА Суперкупа.  Нова Цедевита разбила Будућност! Тим из Љубљане иде у борбу за трофеј.

Кошарка 28.09.2019 | 22:51
АБА Суперкуп: Цедевита-Олимпија у финалу на Партизан!
За први трофеј у сезони 2019/20 бориће се у недељу од 20.00 (Арена спорт 1) Партизан и Цедевита Олимпија!

Новоформирани клуб из Љубљане у петак је тек после продужетка победио ФМП, али дан касније имао је много више енергије од екипе Будућности и тријумфовао резултатом 103:75 (26:20, 24:26, 28:15, 25:14).

Цедевита Олимпија завршила је утакмицу са изванредним шутом из игре од 62 одсто, укључујући ту 12/23 за три поена. Рајан Боутрајт шутирао је тројке 4/6, а по два пута су ван линије 6,75 метара били прецизни Крушлин, Мурић и Мулалић.

Боутрајт је са 15 поена био један од најефикаснијих у победничком тиму, заједно са прекаљеним центром Андријом Стипановићем, док је српски ветеран Марко Симоновић дао 13, од тога готово половину из слободних бацања.

Код Будућности се са 17 поена издвојио плејмејкер Џастин Кобс, прошле сезоне члан загребачке Цедевите, а центар Хасан Мартин постигао је 13.

Кључни период утакмице била је трећа четвртина, у којој је Кобс на почетку смањио на 50:48 у корист Цедевита Олимпије, да би после тројке Јаке Блажича у 28. минуту већ било 70:52.

Подгоричани не да се после тога нису тргнули, него су "змајчеки" убрзо отишли на преко 20 поена предности и на крају славили далеко најубедљивију победу у досадашњих шест утакмица на Суперкупу у Загребу.

Играли су Будућност и она стара Цедевита много интересантних утакмица, а сва је прилика да ће тако бити и са овом новом Цедевита Олимпијом, мада је тај тим вечерас уписао убедљив тријумф. Сударила су се ова два тима у полуфиналу АБА Суперкупа, а на крају је пласман у финале обезбедила Цедевита резултатом 103:75. Трећа деоница је била кључна, а до краја меча Будућност је чак успела да попије и стотку што довољно говори о томе колико је словеначки тим одиграо добар меч са једне стране, а колико је састав из Подгорице био лош.

Био је то добар меч, физички снажан, са много јаких дуела, доста поена и у свему томе се боље снашла Цедевита на челу са нашим Марком Симоновићем који је поново био одличан, као и Јака Блажич који је одиграо добар меч. Показали су се добро и Стипановић и Коди Милер-Мекинтајер, па је то све заједно било више него довољно за Цедевиту која ће се са Партизаном борити за трофеј Суперкупа.

Цедевита је мало снажније ушла у меч физички и на тај начин долазила до поена, а веома добра ствар по тим Славена Римца је што су бројни играчи имали допринос поенима. Са друге стане Будућност можда није имала толико расположених играча, али су Мартин, Кобс и Бамфорт вукли свој тим напред.

У једном моменту је словеначки тим био преузео контролу, дошао до веће предности,  међутим није успео да је задржи, па се брзо ушло у егал. Друго полуфинале је било врло ефикасно, играло се на велики број поена, а Цедевита их је у првом полувремену дала 50. Примила је 46. Напад је функционисао код оба тима, а одбране и не толико.

Све време је некако Цедевита диктирала темпо, али није успевала превише да се одлепи, па смо у суштини све време имали активан резултат за оба тима, све док тим из Љубљане није побегао на већу разлику.

Ту је био крај по Будућност која ће морати добро да се запита после овакве утакмице шта и како даље. Сигурно Плави из Подгорице нису очекивали овако убедљив пораз, а видно је и да је тим мање квалитетан у односу на прошлу сезону.

На крају, епилог је да ће се за трофеј борити Партизан и Цедевита.

АБА СУПЕРКУП, ПОЛУФИНАЛЕ: БУДУЋНОСТ - ЦЕДЕВИТА ОЛИМПИЈА 103:75

Дворана: “Дражен Петровић”, Загреб
Судије: Сашо Петек, Марко Јурас, Игор Драгојевић
Гледалаца: 300

БУДУЋНОСТ: Кобс 17, Бамфорт 6, Шеховић, Старовлах 5, Мартин 13, Илић 9, Вуд, З. Николић, Поповић 9, Мејерс 10,  Николић 2, Жугић 4

ЦЕДЕВИТА ОЛИМПИЈА: Крушлин 8, Боутрајт 15, Крампељ, Хопкинс 6, Вујачић, Мурић 10, Мулалић 8, Милер-Мекинтајер 14, Блажич 14, Стипановић 15, Загорац, Симоновић 13

ПРЕТХОДНА ФИНАЛА

2017. (Бар) Цедевита - Будућност 78:69
2018. (Лакташи) Црвена звезда - Будућност 89:75

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар