СЛС: Звезда на инострани погон против Мачве!

Црвено-бели већ у првом полувремену решили питање победника у дуелу са Мачвом.  Кањас наоштрио Звезду за Олимпијакос, Томане сазрео за први европски старт.  Рутински одрађен посао екипе Владана Милојевића против Мачве - 3:1.

Фудбал 28.09.2019 | 22:11
СЛС: Звезда на инострани погон против Мачве!
Као што је рекао Владан Милојевић: "У фудбалу нема много времена за славље, па тако ни за туговање".

Тешко је црвено-белима пао пораз од Партизана у "вечитом дербију" (0:2) прошле недеље, али су морали брзо да реагују због утакмица које су уследиле, а то су учинили на прави начин.

После Вождовца у среду (3:1), ове суботе савладана је Мачва идентичним резултатом - 3:1 (3:0).

То значи да је на "Маракани" поново време за еуфорију, пошто у уторак у Београду гостује Олимпијакос у утакмици 2. кола Лиге шампиона.

За добру увертиру дуелу са "братским" клубом из Атине побринули су се странци у црвено-белом дресу.

Томане у 8, Бен у 32. и Кањас у 37. минуту головима су решили питање победника, па је други део утакмице био само формалност.

Црвено-бели су попустили гас, а гости то искористили да у неколико наврата запрете и мало поправе утисак из првог полувремена. Награда за упорност стигла је у 83. минуту, када је Марко Мијаиловић искористио неспретну реакцију Борјана и сналажљивост Марка Јевтића који му је после гужве у Звездином казненом простору петом додао лопту.

Била је ово осма победа Црвене звезде у девет утакмица, па ће двоструки узастопни шампион преноћити на врху Суперлиге. Да ли ће на првој позицији дочекати и наредно коло, зависи од учинка ТСЦ-а у недељу против Рада, с тим да ће хит првенства из Бачке Тополе после тог дуела имати утакмицу више.

Поново је Владан Милојевић одморио неке играче за оно што следи против Олимпијакоса, а навијаче може да радује повратак Милана Родића у тим. Поуздани леви бек одиграо је сат времена и показао да ће бити спреман за окршај са Атињанима.

Одличан утисак поново је оставио Мохамед Ел Фарду Бен, али као што је познато, репрезентативац Комора није лиценциран за Лигу шампиона, пошто се очекивало да ће бити продат.

Ова утакмица остаће упамћена и по томе што је Хозе Алберто Кањас постигао свој првенац у црвено-белом дресу.

Спретно је реаговао после грешке Мачвиног голмана Пулетића, баш као и Томане претходно, док је Бен свој погодак постигао после одличне асистенције Раџива ван Ла Паре.

Мирно вече, без икавих стресова на стадиону Рајко Митић. Црвена звезда је направила пријатну увертиру утакмице са Олимпијакосом у Лиги шампиона, пошто је вечерас лагано за нешто мање од 45 минута озбиљне игре разрешила сваку дилему у утакмици са Мачвом и дошла до очекивана три бода - 3:1 (3:0).

Делује да је екипа Владана Милојевића и дефинитивно успела да потисне из сећања пораз у 161. вечитом дербију, што ће јој омогућити да се у миру и са потпуном концентрацијом припреми за можда и најважнији меч групне фазе елитног такмичења (уторак, 21.00).

Звездин стручни штаб је вечерас највероватније одређене одговоре када је у питању стартна постава за Олимпијакос. Чини се да су се Кањас и Вулић показали као врло компатибилан пар у везном реду, што би могли да потврде и у окршају са саставом Педра Мартинса, где би требало да штите простор иза Марка Марина. Такође, јасно је и да је Португалац Томане у потпуности сазрео за први европски старт у овој сезони, не само због постигнутог гола, већ чињенице да је вло близу идеалној такмичарској форми и оном нивоу игре који се чекао на стадиону Рајко Митић.

Такође, баш као и након меча са Вождовцем, показало се колики хендикеп представља чињеница што стручни штаб српског шампиона не може да рачуна на Мохамеда ел Фардуа Бена. Нападач са Комора је у ове две утакмице директно био заслужан за вађење екипе из кризе након пада самопоуздања после непријатног пораза у Хумској. Постигао је још један гол и донео неопходну покретљивост Звездином нападу. У његову кожу ће против екипе из Пиреја морати да ускочи Матео Гарсија, уколико се у потпуности буде опоравио од непријатне повреде листа. Ако то не буде случај, у ватру ће поново Алекса Вукановић.

Црвена звезда је вечерас успела оно што је био и план Владана Милојевића, да рано отвори противничку одбрану и што је пре могуће реши питање победника. Један од најзаслужнијих за то био је поменути Хосе Алберто Кањас. Упорни Шпанац је показао колико може да буде значајан и у офанзиви српског шампиона када му се отвори простор. Снажно је шутирао у осмом минуту, после чега је Томане послао лопту поред несигурног Пулетића, а онда је и сам у 36. минуту запечатио судбину Шапчана након снажног ударца све бољег Гајића.

Јасне помаке у игри, додуше не велике, показао је и Раџив ван ла Пара, који се коначно "одлепио" од гол-аут линије и почео да улази у средину. Једна таква одлука Холанђанина била је и те како плодоносна за домаћина у 32. минуту. Ушао је Ван ла Пара у средину, а онда у правом тренутку пронашао у средини Бена. Нападач са Коморских Острва је одлично реаговао и у два потеза преварио је голмана Мачве.

Друго полувреме је протеко у рутинском одрађивању посла српског шампиона, који се максимално трудио да сачува снагу за предстојећу утакмицу, али и у потпуности одржи контролу игре и резултата. Мачва је пре поготка Мијаиловића, после грешке Борјана у 83. минуту, тек једном успела да припрети поред голом Борјана, када се опробао Шушњар, док су са друге стране најближи четвртом поготку за домаћина били Бен и Милуновић. Тамнопути нападач је погодио пречку из слободног ударца, са око 17-18 метара удаљености од противничког гола, док је високи штопер у 70. минуту, након центаршута Томанеа из корнера, био изузетно близу да коначно главом постигне гол у овој сезони.

Милојевић је у завршници меча одморио недовољно спремног Родића, а минуте предаха добили су и Томане и Кањас. Родићев излазак проузроковао је померања у последњој линији, па је на десни бок отишао Дегенек, а на леви Гајић, док се Панков придружио Милуновићу. Нове драгоцене минуте на терену добили су Петровић и Крстовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - МАЧВА 3:1 (3:0)
/Томане 7, Бен 32, Кањас 37 - Мијаиловић 83/

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 5.864. Судија: Драган Чоловић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан - Гајић, Дегенек, Милуновић, Родић (61. Панков) - Кањас (81. Петровић), Вулић - Бен, Иванић, Ла Пара - Томане (72. Крстовић).

МАЧВА: Пулетић - Пејовић, Јевтић, Мијаиловић, Тошић - Ивић (72. Божић), Јовановић - Милосављевић, Јеремић (46. Стевановић), Марић (57. Шушњар) - Ашћерић.

СУПЕРЛИГА, 10. коло:

субота

Раднички - Партизан 1:4 (1:2)
/Хаскић 11п - Натхо 23п, Садик 30, 78, Сума 56/

Црвена звезда - Мачва 3:1 (3:0)
/Томане 8, Бен 32, Кањас 37 - Мијаиловић 83/

недеља

Младост - Војводина 18.00
Пролетер - Напредак 18.00
ТСЦ - Рад 18.00
Спартак - Чукарички 20.00
Вождовац - Инђија 20.00

понедељак

Јавор - Радник 18.00

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-1) 24, Партизан (-1) 23, ТСЦ (-1) 21, Војводина (-1) 19, Чукарички (-2) 19, Раднички 16, Спартак (-1) 12, Напредак (-1) 11, Вождовац (-1) 11, Младост (-1) 9, Јавор (-1) 8, Пролетер (-1) 8, Радник (-2) 7, Рад (-1) 6, Мачва 3.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар