SLS: Zvezda na inostrani pogon protiv Mačve!

Crveno-beli već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika u duelu sa Mačvom.  Kanjas naoštrio Zvezdu za Olimpijakos, Tomane sazreo za prvi evropski start.  Rutinski odrađen posao ekipe Vladana Milojevića protiv Mačve - 3:1.

Fudbal 28.09.2019 | 22:11
SLS: Zvezda na inostrani pogon protiv Mačve!
Kao što je rekao Vladan Milojević: "U fudbalu nema mnogo vremena za slavlje, pa tako ni za tugovanje".

Teško je crveno-belima pao poraz od Partizana u "večitom derbiju" (0:2) prošle nedelje, ali su morali brzo da reaguju zbog utakmica koje su usledile, a to su učinili na pravi način.

Posle Voždovca u sredu (3:1), ove subote savladana je Mačva identičnim rezultatom - 3:1 (3:0).

To znači da je na "Marakani" ponovo vreme za euforiju, pošto u utorak u Beogradu gostuje Olimpijakos u utakmici 2. kola Lige šampiona.

Za dobru uvertiru duelu sa "bratskim" klubom iz Atine pobrinuli su se stranci u crveno-belom dresu.

Tomane u 8, Ben u 32. i Kanjas u 37. minutu golovima su rešili pitanje pobednika, pa je drugi deo utakmice bio samo formalnost.

Crveno-beli su popustili gas, a gosti to iskoristili da u nekoliko navrata zaprete i malo poprave utisak iz prvog poluvremena. Nagrada za upornost stigla je u 83. minutu, kada je Marko Mijailović iskoristio nespretnu reakciju Borjana i snalažljivost Marka Jevtića koji mu je posle gužve u Zvezdinom kaznenom prostoru petom dodao loptu.

Bila je ovo osma pobeda Crvene zvezde u devet utakmica, pa će dvostruki uzastopni šampion prenoćiti na vrhu Superlige. Da li će na prvoj poziciji dočekati i naredno kolo, zavisi od učinka TSC-a u nedelju protiv Rada, s tim da će hit prvenstva iz Bačke Topole posle tog duela imati utakmicu više.

Ponovo je Vladan Milojević odmorio neke igrače za ono što sledi protiv Olimpijakosa, a navijače može da raduje povratak Milana Rodića u tim. Pouzdani levi bek odigrao je sat vremena i pokazao da će biti spreman za okršaj sa Atinjanima.

Odličan utisak ponovo je ostavio Mohamed El Fardu Ben, ali kao što je poznato, reprezentativac Komora nije licenciran za Ligu šampiona, pošto se očekivalo da će biti prodat.

Ova utakmica ostaće upamćena i po tome što je Hoze Alberto Kanjas postigao svoj prvenac u crveno-belom dresu.

Spretno je reagovao posle greške Mačvinog golmana Puletića, baš kao i Tomane prethodno, dok je Ben svoj pogodak postigao posle odlične asistencije Radživa van La Pare.

Mirno veče, bez ikavih stresova na stadionu Rajko Mitić. Crvena zvezda je napravila prijatnu uvertiru utakmice sa Olimpijakosom u Ligi šampiona, pošto je večeras lagano za nešto manje od 45 minuta ozbiljne igre razrešila svaku dilemu u utakmici sa Mačvom i došla do očekivana tri boda - 3:1 (3:0).

Deluje da je ekipa Vladana Milojevića i definitivno uspela da potisne iz sećanja poraz u 161. večitom derbiju, što će joj omogućiti da se u miru i sa potpunom koncentracijom pripremi za možda i najvažniji meč grupne faze elitnog takmičenja (utorak, 21.00).

Zvezdin stručni štab je večeras najverovatnije određene odgovore kada je u pitanju startna postava za Olimpijakos. Čini se da su se Kanjas i Vulić pokazali kao vrlo kompatibilan par u veznom redu, što bi mogli da potvrde i u okršaju sa sastavom Pedra Martinsa, gde bi trebalo da štite prostor iza Marka Marina. Takođe, jasno je i da je Portugalac Tomane u potpunosti sazreo za prvi evropski start u ovoj sezoni, ne samo zbog postignutog gola, već činjenice da je vlo blizu idealnoj takmičarskoj formi i onom nivou igre koji se čekao na stadionu Rajko Mitić.

Takođe, baš kao i nakon meča sa Voždovcem, pokazalo se koliki hendikep predstavlja činjenica što stručni štab srpskog šampiona ne može da računa na Mohameda el Fardua Bena. Napadač sa Komora je u ove dve utakmice direktno bio zaslužan za vađenje ekipe iz krize nakon pada samopouzdanja posle neprijatnog poraza u Humskoj. Postigao je još jedan gol i doneo neophodnu pokretljivost Zvezdinom napadu. U njegovu kožu će protiv ekipe iz Pireja morati da uskoči Mateo Garsija, ukoliko se u potpunosti bude oporavio od neprijatne povrede lista. Ako to ne bude slučaj, u vatru će ponovo Aleksa Vukanović.

Crvena zvezda je večeras uspela ono što je bio i plan Vladana Milojevića, da rano otvori protivničku odbranu i što je pre moguće reši pitanje pobednika. Jedan od najzaslužnijih za to bio je pomenuti Hose Alberto Kanjas. Uporni Španac je pokazao koliko može da bude značajan i u ofanzivi srpskog šampiona kada mu se otvori prostor. Snažno je šutirao u osmom minutu, posle čega je Tomane poslao loptu pored nesigurnog Puletića, a onda je i sam u 36. minutu zapečatio sudbinu Šapčana nakon snažnog udarca sve boljeg Gajića.

Jasne pomake u igri, doduše ne velike, pokazao je i Radživ van la Para, koji se konačno "odlepio" od gol-aut linije i počeo da ulazi u sredinu. Jedna takva odluka Holanđanina bila je i te kako plodonosna za domaćina u 32. minutu. Ušao je Van la Para u sredinu, a onda u pravom trenutku pronašao u sredini Bena. Napadač sa Komorskih Ostrva je odlično reagovao i u dva poteza prevario je golmana Mačve.

Drugo poluvreme je proteko u rutinskom odrađivanju posla srpskog šampiona, koji se maksimalno trudio da sačuva snagu za predstojeću utakmicu, ali i u potpunosti održi kontrolu igre i rezultata. Mačva je pre pogotka Mijailovića, posle greške Borjana u 83. minutu, tek jednom uspela da pripreti pored golom Borjana, kada se oprobao Šušnjar, dok su sa druge strane najbliži četvrtom pogotku za domaćina bili Ben i Milunović. Tamnoputi napadač je pogodio prečku iz slobodnog udarca, sa oko 17-18 metara udaljenosti od protivničkog gola, dok je visoki štoper u 70. minutu, nakon centaršuta Tomanea iz kornera, bio izuzetno blizu da konačno glavom postigne gol u ovoj sezoni.

Milojević je u završnici meča odmorio nedovoljno spremnog Rodića, a minute predaha dobili su i Tomane i Kanjas. Rodićev izlazak prouzrokovao je pomeranja u poslednjoj liniji, pa je na desni bok otišao Degenek, a na levi Gajić, dok se Pankov pridružio Milunoviću. Nove dragocene minute na terenu dobili su Petrović i Krstović.

CRVENA ZVEZDA - MAČVA 3:1 (3:0)
/Tomane 7, Ben 32, Kanjas 37 - Mijailović 83/

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 5.864. Sudija: Dragan Čolović

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić (61. Pankov) - Kanjas (81. Petrović), Vulić - Ben, Ivanić, La Para - Tomane (72. Krstović).

MAČVA: Puletić - Pejović, Jevtić, Mijailović, Tošić - Ivić (72. Božić), Jovanović - Milosavljević, Jeremić (46. Stevanović), Marić (57. Šušnjar) - Ašćerić.

SUPERLIGA, 10. kolo:

subota

Radnički - Partizan 1:4 (1:2)
/Haskić 11p - Natho 23p, Sadik 30, 78, Suma 56/

Crvena zvezda - Mačva 3:1 (3:0)
/Tomane 8, Ben 32, Kanjas 37 - Mijailović 83/

nedelja

Mladost - Vojvodina 18.00
Proleter - Napredak 18.00
TSC - Rad 18.00
Spartak - Čukarički 20.00
Voždovac - Inđija 20.00

ponedeljak

Javor - Radnik 18.00

TABELA: Crvena zvezda (-1) 24, Partizan (-1) 23, TSC (-1) 21, Vojvodina (-1) 19, Čukarički (-2) 19, Radnički 16, Spartak (-1) 12, Napredak (-1) 11, Voždovac (-1) 11, Mladost (-1) 9, Javor (-1) 8, Proleter (-1) 8, Radnik (-2) 7, Rad (-1) 6, Mačva 3.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar