ФРА: Нејмарова шетња кроз Бордо!

Мбапе асистенцијом обележио повратак.  Свеци минимално славили уочи недеље у Лиги шампиона.  Монако продисао, Рајковић спречио катастрофу Ремса! Најлепши гол вечери пао је у Анжеу.

Фудбал 28.09.2019 | 22:31
ФРА: Нејмарова шетња кроз Бордо!
Озбиљно су фудбалери Пари Сен Жермена схватили критике тренера Томаса Тухела после пораза од Ремса на Парку принчева (0:2) и вечерас рутински уписали нови тријумф на гостовању у Бордоу. Истина, било је само минималних 1:0 за Свеце, али је тај скор некако и очекиван пред недељу у којој скупоцени тим из престонице очекују обавезе у Лиги шампиона.

Био је ово важан меч за Тухелов тим, да поврати самопоуздање, а после неколико мечева паузе због повреде и Килијан Мбапе је заиграо за госте. Један од најбољих нападача света ушао је у игру у 60. минуту уместо Сарабије и лепом асистенцијом за Нејмара у 70. за тријумф обележио овај мали повратак.

Очигледно је да ће са Мбапеом све ићи лакше у наредном периоду у игри Париза, а треба истаћи и да је ПСЖ данас доминирао током свих 90 минута. Домаћини су само једном шутнули у гол незапосленог Кејлора Наваса што довољно говори о дешавањима на овом мечу.

Свеци су могли и убедљивије да славе да је Мбапе био присебнији, а од уласка у игру пропустио је три изгледне прилике да увећа тријумф гостујућег тима. У сваком случају, рутински одрађен посао за госте и нова три бода на конту неприкосновеног шампиона Француске.

Монако продисао, Рајковић спречио катастрофу Ремса! Најлепши гол вечери пао је у Анжеу.

Коначно прави Монако. Екипа Леонарда Жардима вратила се изгледа на прави пут пошто је забележила другу убедљиву победу у неколико дана у првенству. После Нице коју су испрашили са 3:1 у среду, Кнежеви су вечерас били неумољиви и према Бресту који је почашћен са четири комада у Монте Карлу (4:1) па су се померили ка средини табеле и 13. месту.

Иако ће се прво полувреме памтити само по лепој акцији и реализацији Висама Бен Једера из 21. минута, много бољу игру домаћини су пружили у наставку када су просто згромили ривала. Ислам Слимани са беле тачке и Желсон Мартинс су увећали предност Монака, резервиста Менди је на другој страни постигао почасни гол за госте, али је сваку дилему око коначног исхода отклонио резервиста Кеита Балде поготком у 90. минуту.

Нису се вечерас прославили ни Ремс и Предраг Рајковић који су поражени код куће од Дижона са 2:1. Само неколико дана након великог тријумфа на Парку принчева екипа за коју брани некадашњи чувар мреже Звезде дозволила је олако гостима да је савладају.

Без обзира што је примио два поготка и није успео да спречи пораз свог тима може се рећи да је момак из Неготина спасио Ремс тежек пораза и катастрофе, посебно у 34. минуту када је чудесно скинуо зицер гостујућем фудбалеру Балдеу који је касније постигао победоносни гол.

У дербију вечерњег програма Рен и Ница су одиграли нерешено 1:1, док смо праву драму видели у Мецу где је домаћин два пута водио и на крају остао без тријумфа у лудој завршници и 96. минуту.

Најлепши погдак ове вечери у Француској постигао је нападач Анжеа Алију којим је донео свом тиму бод у окршају са Амијеном. Штета за домаћине, могли су победом да се изједначе на челу табеле са неприкосновеним Пари Сен Жерменом.

ФРАНЦУСКА 1 - 8. коло

Субота

Лион - Нант 0:1(0:0)
/Марсал аг 58/

Бордо - ПСЖ 0:1 (0:0)
/Нејмар 70/ 

Анже - Амијен 1:1 (0:1)
/Алију 83 - Мендоза 13/

Мец - Тулуз 2:2 (1:0)
/Дијало 5, Нијан 90. пенал - Саид 86, Кулури 90+6/ 

Монако - Брест 4:1 (1:0)
/Бен Једер 21, Слимани 62. пенал, Мартинс 73, Кеита Балде 90 - Менди 77/ 

Ница - Лил 1:1 (1:1)
/Долберг 13 - Араухо 24/ 

Ремс - Дижон 1:2 (1:1)
/Шавалеран 17 - Таварес 19, Балде 48/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар