FRA: Nejmarova šetnja kroz Bordo!

Mbape asistencijom obeležio povratak.  Sveci minimalno slavili uoči nedelje u Ligi šampiona.  Monako prodisao, Rajković sprečio katastrofu Remsa! Najlepši gol večeri pao je u Anžeu.

Fudbal 28.09.2019 | 22:31
FRA: Nejmarova šetnja kroz Bordo!
Ozbiljno su fudbaleri Pari Sen Žermena shvatili kritike trenera Tomasa Tuhela posle poraza od Remsa na Parku prinčeva (0:2) i večeras rutinski upisali novi trijumf na gostovanju u Bordou. Istina, bilo je samo minimalnih 1:0 za Svece, ali je taj skor nekako i očekivan pred nedelju u kojoj skupoceni tim iz prestonice očekuju obaveze u Ligi šampiona.

Bio je ovo važan meč za Tuhelov tim, da povrati samopouzdanje, a posle nekoliko mečeva pauze zbog povrede i Kilijan Mbape je zaigrao za goste. Jedan od najboljih napadača sveta ušao je u igru u 60. minutu umesto Sarabije i lepom asistencijom za Nejmara u 70. za trijumf obeležio ovaj mali povratak.

Očigledno je da će sa Mbapeom sve ići lakše u narednom periodu u igri Pariza, a treba istaći i da je PSŽ danas dominirao tokom svih 90 minuta. Domaćini su samo jednom šutnuli u gol nezaposlenog Kejlora Navasa što dovoljno govori o dešavanjima na ovom meču.

Sveci su mogli i ubedljivije da slave da je Mbape bio prisebniji, a od ulaska u igru propustio je tri izgledne prilike da uveća trijumf gostujućeg tima. U svakom slučaju, rutinski odrađen posao za goste i nova tri boda na kontu neprikosnovenog šampiona Francuske.

Monako prodisao, Rajković sprečio katastrofu Remsa! Najlepši gol večeri pao je u Anžeu.

Konačno pravi Monako. Ekipa Leonarda Žardima vratila se izgleda na pravi put pošto je zabeležila drugu ubedljivu pobedu u nekoliko dana u prvenstvu. Posle Nice koju su isprašili sa 3:1 u sredu, Kneževi su večeras bili neumoljivi i prema Brestu koji je počašćen sa četiri komada u Monte Karlu (4:1) pa su se pomerili ka sredini tabele i 13. mestu.

Iako će se prvo poluvreme pamtiti samo po lepoj akciji i realizaciji Visama Ben Jedera iz 21. minuta, mnogo bolju igru domaćini su pružili u nastavku kada su prosto zgromili rivala. Islam Slimani sa bele tačke i Želson Martins su uvećali prednost Monaka, rezervista Mendi je na drugoj strani postigao počasni gol za goste, ali je svaku dilemu oko konačnog ishoda otklonio rezervista Keita Balde pogotkom u 90. minutu.

Nisu se večeras proslavili ni Rems i Predrag Rajković koji su poraženi kod kuće od Dižona sa 2:1. Samo nekoliko dana nakon velikog trijumfa na Parku prinčeva ekipa za koju brani nekadašnji čuvar mreže Zvezde dozvolila je olako gostima da je savladaju.

Bez obzira što je primio dva pogotka i nije uspeo da spreči poraz svog tima može se reći da je momak iz Negotina spasio Rems težek poraza i katastrofe, posebno u 34. minutu kada je čudesno skinuo zicer gostujućem fudbaleru Baldeu koji je kasnije postigao pobedonosni gol.

U derbiju večernjeg programa Ren i Nica su odigrali nerešeno 1:1, dok smo pravu dramu videli u Mecu gde je domaćin dva puta vodio i na kraju ostao bez trijumfa u ludoj završnici i 96. minutu.

Najlepši pogdak ove večeri u Francuskoj postigao je napadač Anžea Aliju kojim je doneo svom timu bod u okršaju sa Amijenom. Šteta za domaćine, mogli su pobedom da se izjednače na čelu tabele sa neprikosnovenim Pari Sen Žermenom.

FRANCUSKA 1 - 8. kolo

Subota

Lion - Nant 0:1(0:0)
/Marsal ag 58/

Bordo - PSŽ 0:1 (0:0)
/Nejmar 70/ 

Anže - Amijen 1:1 (0:1)
/Aliju 83 - Mendoza 13/

Mec - Tuluz 2:2 (1:0)
/Dijalo 5, Nijan 90. penal - Said 86, Kuluri 90+6/ 

Monako - Brest 4:1 (1:0)
/Ben Jeder 21, Slimani 62. penal, Martins 73, Keita Balde 90 - Mendi 77/ 

Nica - Lil 1:1 (1:1)
/Dolberg 13 - Arauho 24/ 

Rems - Dižon 1:2 (1:1)
/Šavaleran 17 - Tavares 19, Balde 48/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar