Тринкијери: Ми смо радници, нису за нас кошуље и кравате!

Тренер Партизана изјавио је после пласмана у финале АБА Суперкупа да ће домети његовог тима зависити од игре у одбрани и енергије уложене на том делу терена.  "Партизан показао разлику између великих и малих"! Тренер Приморске констатовао је да су његови играчи у полуфиналној утакмици АБА Суперкупа поклекли на пољу енергије.

Кошарка 29.09.2019 | 10:13
Тринкијери: Ми смо радници, нису за нас кошуље и кравате!
Екипа Партизана дефинитивно ће остати у Загребу максималних пет дана, пошто се победом над Приморском 91:77 пласирала у финале Суперкупа регионалне лиге.

Црно-бели су у главни град Хрватске допутовали у среду, дан касније савладали су Мегу у четвртфиналу, а за недељу од 20 часова предвиђена је утакмица за трофеј.

Приморска, која је претходно шокирала Црвену звезду, била је "тврд орах" и за црно-беле, против којих је водила након првих 20 минута игре.

"Тешка утакмица, против искусног, доброг тима, који је довољно дуго заједно да игра паметније него ми. То је суштина приче", рекао је Андреа Тринкијери.

"У првом полувремену смо били јако мекани и недовољно фокусирани у одбрани. 'Попили' смо 48 поена, а у другом 29. Јако је банално, али то је то. Ми морамо да играмо одбрану, морамо да поставимо тело, да имамо добру позициону одбрану са стране помоћи и ту је наша прича, ту је наша сезона ја мислим".

Италијански стручњак није желео да улази у детаљнија образлагања пропуста, већ се определио за метафорички приказ ситуације.

"Нисмо изабрали праву одећу и обућу за ову утакмицу, били смо превише елегантни. Кошуља је била перфектна, кравата, све... То није за нас. Ми смо радничка екипа. Мора да се 'пегла' горе-доле. Тражићу пет играча који то раде, кад их нађем - они играју".

Рашон Томас је са 19 поена и 12 скокова био играч утакмице.

"Има невиђену енергију, али мора још пуно да научи, јер му је ово тек друга сезона у Европи. За њим су добре утакмице, али мислим да је јако важно како је екипа примила његов стил игре. Ми га користимо на три позиције, екипа је то јако лепо прихватила и пратимо то. Његов развој одвија се захваљујући његовом таленту, али и другим нашим играчима".

Упитан колико би му значило да у недељу освоји први трофеј у новој сезони, тренер Партизана одговорио је у свом стилу: "Ако га освојимо, онда ћу ти одговорити".



"Партизан показао разлику између великих и малих"! Тренер Приморске констатовао је да су његови играчи у полуфиналној утакмици АБА Суперкупа поклекли на пољу енергије.

На полувремену се чинило да Приморска послије "скалпа" Црвене звезде може да помрси рачуне и екипи Партизана.

Одлично је играо првак Словеније, водио највише са седам поена разлике, а Партизан у одбрани био без икаквог рјешења за разноврсност центара Приморске, креације плејмејкера Шишка, тројке расположеног Холта...

У другом дијелу меча ситуација је била битно другачија. Приморска се мучила за сваки кош, запала у кризу и препустила вођство црно-бијелима, који су својим квалитетом и искуством знали да приведу утакмицу крају. Након што је у 33. минуту било само 68:65, полуфинале АБА Суперкупа завршено је резултатом 91:77.

"Партизан је заслужено побиједио", рекао је тренер Копрана Јурица Големац, који је послије тријумфа над Звездом у четвртак најавио да ће његову екипу убудуће сигурно озбиљније схватати.

"Ми физички и енергетски нисмо издржали до краја. Одговорили смо им неке три четвртине, онда смо пали у скоку, енергији и концентрацији. Ту је разлика између великих и мало мањих екипа", констатовао је он.

"Сигурно је да нама не одговарају двије утакмице у три дана. Треба нам више да се одморимо и озбиљно припремимо за противнике као што је Партизан. Данас смо у посљедња четири минута, не могу да кажем одустали, али нисам видио да играмо један за другог. Момцима ипак немам шта да замјерим, ово нам је први пораз послије шест и по мјесеци."

Занимљиво је да ће Приморска, као дебитант у АБА лиги, у прва два кола поново одмјерити снаге са београдским "вјечитим" ривалима. Звезди ће гостовати 6. октобра, а Партизан дочекати шест дана касније.

Големац је рекао да нису затворена врата довођењу појачања и да би његов тим могао да буде још бољи, али да је "јако тешко наћи доброг играча на брзину" и да се таква политика "никада није показала добром".

"Остајемо овакви какви јесмо и чврсто вјерујемо у ову екипу. Имаћемо током сезоне пуно времена за припреме јер нам у првенству Словеније предстоје не тако јаке утакмице, па ћемо моћи да се посветимо противницима у АБА лиги."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар