Trinkijeri: Mi smo radnici, nisu za nas košulje i kravate!

Trener Partizana izjavio je posle plasmana u finale ABA Superkupa da će dometi njegovog tima zavisiti od igre u odbrani i energije uložene na tom delu terena.  "Partizan pokazao razliku između velikih i malih"! Trener Primorske konstatovao je da su njegovi igrači u polufinalnoj utakmici ABA Superkupa poklekli na polju energije.

Košarka 29.09.2019 | 10:13
Trinkijeri: Mi smo radnici, nisu za nas košulje i kravate!
Ekipa Partizana definitivno će ostati u Zagrebu maksimalnih pet dana, pošto se pobedom nad Primorskom 91:77 plasirala u finale Superkupa regionalne lige.

Crno-beli su u glavni grad Hrvatske doputovali u sredu, dan kasnije savladali su Megu u četvrtfinalu, a za nedelju od 20 časova predviđena je utakmica za trofej.

Primorska, koja je prethodno šokirala Crvenu zvezdu, bila je "tvrd orah" i za crno-bele, protiv kojih je vodila nakon prvih 20 minuta igre.

"Teška utakmica, protiv iskusnog, dobrog tima, koji je dovoljno dugo zajedno da igra pametnije nego mi. To je suština priče", rekao je Andrea Trinkijeri.

"U prvom poluvremenu smo bili jako mekani i nedovoljno fokusirani u odbrani. 'Popili' smo 48 poena, a u drugom 29. Jako je banalno, ali to je to. Mi moramo da igramo odbranu, moramo da postavimo telo, da imamo dobru pozicionu odbranu sa strane pomoći i tu je naša priča, tu je naša sezona ja mislim".

Italijanski stručnjak nije želeo da ulazi u detaljnija obrazlaganja propusta, već se opredelio za metaforički prikaz situacije.

"Nismo izabrali pravu odeću i obuću za ovu utakmicu, bili smo previše elegantni. Košulja je bila perfektna, kravata, sve... To nije za nas. Mi smo radnička ekipa. Mora da se 'pegla' gore-dole. Tražiću pet igrača koji to rade, kad ih nađem - oni igraju".

Rašon Tomas je sa 19 poena i 12 skokova bio igrač utakmice.

"Ima neviđenu energiju, ali mora još puno da nauči, jer mu je ovo tek druga sezona u Evropi. Za njim su dobre utakmice, ali mislim da je jako važno kako je ekipa primila njegov stil igre. Mi ga koristimo na tri pozicije, ekipa je to jako lepo prihvatila i pratimo to. Njegov razvoj odvija se zahvaljujući njegovom talentu, ali i drugim našim igračima".

Upitan koliko bi mu značilo da u nedelju osvoji prvi trofej u novoj sezoni, trener Partizana odgovorio je u svom stilu: "Ako ga osvojimo, onda ću ti odgovoriti".



"Partizan pokazao razliku između velikih i malih"! Trener Primorske konstatovao je da su njegovi igrači u polufinalnoj utakmici ABA Superkupa poklekli na polju energije.

Na poluvremenu se činilo da Primorska poslije "skalpa" Crvene zvezde može da pomrsi račune i ekipi Partizana.

Odlično je igrao prvak Slovenije, vodio najviše sa sedam poena razlike, a Partizan u odbrani bio bez ikakvog rješenja za raznovrsnost centara Primorske, kreacije plejmejkera Šiška, trojke raspoloženog Holta...

U drugom dijelu meča situacija je bila bitno drugačija. Primorska se mučila za svaki koš, zapala u krizu i prepustila vođstvo crno-bijelima, koji su svojim kvalitetom i iskustvom znali da privedu utakmicu kraju. Nakon što je u 33. minutu bilo samo 68:65, polufinale ABA Superkupa završeno je rezultatom 91:77.

"Partizan je zasluženo pobijedio", rekao je trener Koprana Jurica Golemac, koji je poslije trijumfa nad Zvezdom u četvrtak najavio da će njegovu ekipu ubuduće sigurno ozbiljnije shvatati.

"Mi fizički i energetski nismo izdržali do kraja. Odgovorili smo im neke tri četvrtine, onda smo pali u skoku, energiji i koncentraciji. Tu je razlika između velikih i malo manjih ekipa", konstatovao je on.

"Sigurno je da nama ne odgovaraju dvije utakmice u tri dana. Treba nam više da se odmorimo i ozbiljno pripremimo za protivnike kao što je Partizan. Danas smo u posljednja četiri minuta, ne mogu da kažem odustali, ali nisam vidio da igramo jedan za drugog. Momcima ipak nemam šta da zamjerim, ovo nam je prvi poraz poslije šest i po mjeseci."

Zanimljivo je da će Primorska, kao debitant u ABA ligi, u prva dva kola ponovo odmjeriti snage sa beogradskim "vječitim" rivalima. Zvezdi će gostovati 6. oktobra, a Partizan dočekati šest dana kasnije.

Golemac je rekao da nisu zatvorena vrata dovođenju pojačanja i da bi njegov tim mogao da bude još bolji, ali da je "jako teško naći dobrog igrača na brzinu" i da se takva politika "nikada nije pokazala dobrom".

"Ostajemo ovakvi kakvi jesmo i čvrsto vjerujemo u ovu ekipu. Imaćemo tokom sezone puno vremena za pripreme jer nam u prvenstvu Slovenije predstoje ne tako jake utakmice, pa ćemo moći da se posvetimo protivnicima u ABA ligi."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar