ШПА - Коначно: Барса добила у гостима након 158 дана!

Барса сигурна у предграђу Мадрида: Асистенција Тер Штегена и Фирпов првенац! Луис Суарез сјајним лобом омогућио свом голману да се упише у асистенте.  Без повређеног Лионела Месија. . .

Фудбал 28.09.2019 | 21:51
ШПА - Коначно: Барса добила у гостима након 158 дана!
Поново без повређеног Лионела Месија, али овај пут и без муке.

Фудбалери Барселоне савладали су Хетафе у гостима 2:0 и пробили се на друго место Примере, с тим да имају утакмицу више од водећег Реала, који има бод више, као и од Реал Сосиједада и Атлетико Мадрида са којима су бодовно изједначени.

Победу у предграђу Мадрида донели су Луис Суарез поготком у 41. и Жуниор Фирпо у 49. минуту, али је јунак утакмице био голман Марк-Андре тер Штеген, који је дугим испуцавањем створио шансу Суарезу, а Уругвајац му прелепим лоб ударцем омогућио да постане први голман Барселоне који је уписао асистенцију у 21. веку.

Погодак Фирпа у уводним минутима другог полувремена уследио је после кратког одбитка на шут Карлеса Переза. Био је то први гол дугогодишњег играча Бетиса у дресу Барселоне.

Цео меч у тиму Хетафеа одиграо је репрезентативац Србије, Немања Максимовић.

Домаћин је тек у финишу створио неколико одличних прилика, после искључења Клемена Ленглеа у 82. минуту због другог жутог картона, али бројчана предност у последњих десетак минута није била довољна играчима Хетафеа да стигну макар до утешног гола.

Барселона се стабилизовала. Коначно. Процес започет пре неколико дана на Ноу Кампу добио је одређене облике и сада можемо да кажемо да су Каталонци на путу изласка из кризе. Поготово када говоримо о мечевима на страни. Јер ова данашња победа против Хетафеа (2:0) прва је за чету Ернеста Валвердеа ван свог буњишта још од априла и финиша прошле сезоне, а од тада је прошло равно 158 дана?! Звучи невероватно, али истинито је. 

Хетафе није имао снаге за озбиљнији отпор фаворизованом ривалу. Само један ударац у оквир гола за 90 минута... Барселону је на тај начин немогуће угрозити, поготово уколико поведе. А до предности је данас дошла у идеалном тренутку. За њу наравно. Играо се финиш првог полувремена када је Марк Андре Тер Штеген пресекао један напад домаћих играча, повукао лопту корак, два ка центру и онда посла диван пас за Луиса Суареза који је лако матирао голмана Хетафеа - 0:1.

Лионел Меси доживео је нову повреду у прошлом колу и није био на располагању Валвердеу. Млади Фати такође је био ван протокола, па је Барса била доста ослабљена у навали. Осетило се то, али за Хетафе је било довољно и оно што су гости имали на располагању.

Утакмицу је решио Жуниор Фирпо, момак који се нашао на удару критика после оног пораза у Гранади. У 48. минуту добро је испратио акцију свог тима и правовремено реаговао на одбијену лопту, успевши да се донекле искупи за недавне брљотине...

Хетафе је после другог гола у својој мрежи потпуно пао и није могао да угрози Барсу. Клемен Ленгле је у 82. минуту зарадио други жути картон, остали су гости с десеторицом у пољу, међутим касно је било да би се ишта озбиљније променило...

ПРИМЕРА, 7. коло:

субота:

Атлетик Билбао - Валенсија 0:1 (0:1)
/Черишев 27/

Хетафе - Барселона 0:2 (0:1)
/Суарез 41, Фирпо 49/

Гранада - Леганес 1:0 (1:0)
/Пуертас 28/

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 21.00

недеља:

Еспањол - Ваљадолид 12.00
Еибар - Селта 14.00
Алавес - Мајорка 16.00
Леванте - Осасуна 18.30
Севиља - Реал Сосиједад 21.00

одиграно у петак:

Виљареал - Бетис 5:1 (1:0)
/Екамбо 39, 76, Казорла 68 пен, Морено 90+2, Чуквуезе 90+4 - Емерсон 48/

ТАБЕЛА: Реал М. 14, Гранада (+1) 14, Барселона (+1) 13, Сосиједад 13, Атл. Мадрид 13, Атл. Билбао (+1) 12, Виљареал (+1) 11, Севиља 10, Валенсија (+1) 9, Бетис (+1) 8, Хетафе (+1) 7, Леванте 7, Осасуна, 7, Ваљадолид 6, Селта 6, Еибар 5, Алавес 5, Еспањол 5, Мајорка 4, Леганес (+1) 2.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар