ŠPA - Konačno: Barsa dobila u gostima nakon 158 dana!

Barsa sigurna u predgrađu Madrida: Asistencija Ter Štegena i Firpov prvenac! Luis Suarez sjajnim lobom omogućio svom golmanu da se upiše u asistente.  Bez povređenog Lionela Mesija. . .

Fudbal 28.09.2019 | 21:51
ŠPA - Konačno: Barsa dobila u gostima nakon 158 dana!
Ponovo bez povređenog Lionela Mesija, ali ovaj put i bez muke.

Fudbaleri Barselone savladali su Hetafe u gostima 2:0 i probili se na drugo mesto Primere, s tim da imaju utakmicu više od vodećeg Reala, koji ima bod više, kao i od Real Sosijedada i Atletiko Madrida sa kojima su bodovno izjednačeni.

Pobedu u predgrađu Madrida doneli su Luis Suarez pogotkom u 41. i Žunior Firpo u 49. minutu, ali je junak utakmice bio golman Mark-Andre ter Štegen, koji je dugim ispucavanjem stvorio šansu Suarezu, a Urugvajac mu prelepim lob udarcem omogućio da postane prvi golman Barselone koji je upisao asistenciju u 21. veku.

Pogodak Firpa u uvodnim minutima drugog poluvremena usledio je posle kratkog odbitka na šut Karlesa Pereza. Bio je to prvi gol dugogodišnjeg igrača Betisa u dresu Barselone.

Ceo meč u timu Hetafea odigrao je reprezentativac Srbije, Nemanja Maksimović.

Domaćin je tek u finišu stvorio nekoliko odličnih prilika, posle isključenja Klemena Lenglea u 82. minutu zbog drugog žutog kartona, ali brojčana prednost u poslednjih desetak minuta nije bila dovoljna igračima Hetafea da stignu makar do utešnog gola.

Barselona se stabilizovala. Konačno. Proces započet pre nekoliko dana na Nou Kampu dobio je određene oblike i sada možemo da kažemo da su Katalonci na putu izlaska iz krize. Pogotovo kada govorimo o mečevima na strani. Jer ova današnja pobeda protiv Hetafea (2:0) prva je za četu Ernesta Valverdea van svog bunjišta još od aprila i finiša prošle sezone, a od tada je prošlo ravno 158 dana?! Zvuči neverovatno, ali istinito je. 

Hetafe nije imao snage za ozbiljniji otpor favorizovanom rivalu. Samo jedan udarac u okvir gola za 90 minuta... Barselonu je na taj način nemoguće ugroziti, pogotovo ukoliko povede. A do prednosti je danas došla u idealnom trenutku. Za nju naravno. Igrao se finiš prvog poluvremena kada je Mark Andre Ter Štegen presekao jedan napad domaćih igrača, povukao loptu korak, dva ka centru i onda posla divan pas za Luisa Suareza koji je lako matirao golmana Hetafea - 0:1.

Lionel Mesi doživeo je novu povredu u prošlom kolu i nije bio na raspolaganju Valverdeu. Mladi Fati takođe je bio van protokola, pa je Barsa bila dosta oslabljena u navali. Osetilo se to, ali za Hetafe je bilo dovoljno i ono što su gosti imali na raspolaganju.

Utakmicu je rešio Žunior Firpo, momak koji se našao na udaru kritika posle onog poraza u Granadi. U 48. minutu dobro je ispratio akciju svog tima i pravovremeno reagovao na odbijenu loptu, uspevši da se donekle iskupi za nedavne brljotine...

Hetafe je posle drugog gola u svojoj mreži potpuno pao i nije mogao da ugrozi Barsu. Klemen Lengle je u 82. minutu zaradio drugi žuti karton, ostali su gosti s desetoricom u polju, međutim kasno je bilo da bi se išta ozbiljnije promenilo...

PRIMERA, 7. kolo:

subota:

Atletik Bilbao - Valensija 0:1 (0:1)
/Čerišev 27/

Hetafe - Barselona 0:2 (0:1)
/Suarez 41, Firpo 49/

Granada - Leganes 1:0 (1:0)
/Puertas 28/

Atletiko Madrid - Real Madrid 21.00

nedelja:

Espanjol - Valjadolid 12.00
Eibar - Selta 14.00
Alaves - Majorka 16.00
Levante - Osasuna 18.30
Sevilja - Real Sosijedad 21.00

odigrano u petak:

Viljareal - Betis 5:1 (1:0)
/Ekambo 39, 76, Kazorla 68 pen, Moreno 90+2, Čukvueze 90+4 - Emerson 48/

TABELA: Real M. 14, Granada (+1) 14, Barselona (+1) 13, Sosijedad 13, Atl. Madrid 13, Atl. Bilbao (+1) 12, Viljareal (+1) 11, Sevilja 10, Valensija (+1) 9, Betis (+1) 8, Hetafe (+1) 7, Levante 7, Osasuna, 7, Valjadolid 6, Selta 6, Eibar 5, Alaves 5, Espanjol 5, Majorka 4, Leganes (+1) 2.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar