Осврт Аце "Трице" на Мундобаскет...

Порази Амера су спасили светску кошарку! Кошаркашка репрезентација САД доживела је дебакл на Светском првенству у Кини, а хрватски стручњак сматра да је то веома добро!

Кошарка 29.09.2019 | 14:39
Осврт Аце "Трице" на Мундобаскет...
Хрватски стручњак Александар Петровић, који је предводио Бразил на Светском купу у Кини и пре шампионата изјавио је да селекцију САД не види као првог фаворита и типовао је да ће се лоше провести.

Две недеље након завршетка Мундобаскета задовољан је што је што је био у праву.

Тим Грега Поповича поражен је од Француске у четвртфиналу (89:79), а потом је и изгубио и од Србије у борби од петог до осмог места - 94:89.

На крају су освојили разочаравајуће седмо место, што им је најлошији пласман у историји на Светским шампионатима.

"Нису они изгубили само две утакмице. Они су изгубили и од Аустралије, де факто од Турске, а поражени су од Француске и Србије. У Кини су стигли са тимом који није имао квалитетне унутрашње играче, тако да тај 'смалл балл' је могао да прође код условно речено слабијих репрезентација. Чим су дошле репрезентације које су могле те мисмечеве квалитетно да одраде, нису имали шансе", анализирао је Петровић током Суперкупа АБА лиге у Загребу учинак селекције САД у Кини за портал косарка24.ба.

Популарни Аца Трица сматра да то што су Американци изгубили чак два меча уствари је одлична ствар.

"То што се десило Американцима је добро за светску кошарку. Да се којим случајем десило да су узели злато, тог тренутка више не би постојала ни Светска првенства ни Олимпијске игре. Они би слали на такмичења разноразне екипе. Ово што се десило са аспекта америчке репрезентације је фантастично", рекао је Петровић, који је са Бразилом освојио 13. место у Кини и стекао право играња предквалификационог турнира за Олимпијске игре у Токију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар