Osvrt Ace "Trice" na Mundobasket...

Porazi Amera su spasili svetsku košarku! Košarkaška reprezentacija SAD doživela je debakl na Svetskom prvenstvu u Kini, a hrvatski stručnjak smatra da je to veoma dobro!

Košarka 29.09.2019 | 14:39
Osvrt Ace "Trice" na Mundobasket...
Hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović, koji je predvodio Brazil na Svetskom kupu u Kini i pre šampionata izjavio je da selekciju SAD ne vidi kao prvog favorita i tipovao je da će se loše provesti.

Dve nedelje nakon završetka Mundobasketa zadovoljan je što je što je bio u pravu.

Tim Grega Popoviča poražen je od Francuske u četvrtfinalu (89:79), a potom je i izgubio i od Srbije u borbi od petog do osmog mesta - 94:89.

Na kraju su osvojili razočaravajuće sedmo mesto, što im je najlošiji plasman u istoriji na Svetskim šampionatima.

"Nisu oni izgubili samo dve utakmice. Oni su izgubili i od Australije, de fakto od Turske, a poraženi su od Francuske i Srbije. U Kini su stigli sa timom koji nije imao kvalitetne unutrašnje igrače, tako da taj 'small ball' je mogao da prođe kod uslovno rečeno slabijih reprezentacija. Čim su došle reprezentacije koje su mogle te mismečeve kvalitetno da odrade, nisu imali šanse", analizirao je Petrović tokom Superkupa ABA lige u Zagrebu učinak selekcije SAD u Kini za portal kosarka24.ba.

Popularni Aca Trica smatra da to što su Amerikanci izgubili čak dva meča ustvari je odlična stvar.

"To što se desilo Amerikancima je dobro za svetsku košarku. Da se kojim slučajem desilo da su uzeli zlato, tog trenutka više ne bi postojala ni Svetska prvenstva ni Olimpijske igre. Oni bi slali na takmičenja raznorazne ekipe. Ovo što se desilo sa aspekta američke reprezentacije je fantastično", rekao je Petrović, koji je sa Brazilom osvojio 13. mesto u Kini i stekao pravo igranja predkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar