Ајакс чува треће дијете, Реал ће морати баш да плати!

Ван де Бек добија повишицу у Амстердаму!

Фудбал 29.09.2019 | 18:46
Ајакс чува треће дијете, Реал ће морати баш да плати!
Не да Ајакс још једно своје дете. Продао је током 2019. Френкија де Јонга Барселони и Матијса де Лихта Јувентусу, инкаисрао збирно 160.000.000 евра, због чега нема потребе да од обавезно гура ка излазним вратима и Донија ван де Бека. Штавише, централни везиста ће према информацијама из Холандије ускоро потписати нови уговор са тамошњим прваком.

Актуелна сарадња Ван де Бека и Копљаника орочена је до јуна 2022, међутим, како у Амстердаму све воле да буде под конац, а имају довољно новца – о чему смо јуче писали – спортски директор Марк Овермарс је одлучио да 22-годишњег фудбалера „веже“ новим уговором. Подразумева се, под знатнмо повољним финансијским околностима, с тим што ни најутицајнији медији у земљи Лала не доносе сазнања која је тренутка, а која будућа плата фудбалера који је минуле сезоне одушевио фудбалски свет.

Заједно са Душаном Тадићем, Нересом, Де Јонгом, Зијехом и Де Лихтом, Дони ван де Бек је толико добро одиграо други део сезоне (у првом чак био резерва!?) да је доспео у орбиту Реала. Говорило се да је Зинедин Зидан опчињен његовим умећем и да га жели на стадиону „Сантјаго Бернабеу“, међутим, ниједног тренутка Ван де Бек није био прва опција Мадриђана. Јурили су Пола Погбу и Кристијана Ериксена, све време је Холанђанин био потенцијала мета, међутим, никако Флорентино Перез није „загризао“ до краја.

У краљевском клубу нису одустали од идеје довођења Ван де Бека, али ће тај посао ићи далеко теже ако га Ајакс „блиндира“ уговором до 2024, како се прича. Самим тим и цена ће да порасте и биће сигурно већа од тренутних 50.000.000 евра на колико је процењен.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар