Ajaks čuva treće dijete, Real će morati baš da plati!

Van de Bek dobija povišicu u Amsterdamu!

Fudbal 29.09.2019 | 18:46
Ajaks čuva treće dijete, Real će morati baš da plati!
Ne da Ajaks još jedno svoje dete. Prodao je tokom 2019. Frenkija de Jonga Barseloni i Matijsa de Lihta Juventusu, inkaisrao zbirno 160.000.000 evra, zbog čega nema potrebe da od obavezno gura ka izlaznim vratima i Donija van de Beka. Štaviše, centralni vezista će prema informacijama iz Holandije uskoro potpisati novi ugovor sa tamošnjim prvakom.

Aktuelna saradnja Van de Beka i Kopljanika oročena je do juna 2022, međutim, kako u Amsterdamu sve vole da bude pod konac, a imaju dovoljno novca – o čemu smo juče pisali – sportski direktor Mark Overmars je odlučio da 22-godišnjeg fudbalera „veže“ novim ugovorom. Podrazumeva se, pod znatnmo povoljnim finansijskim okolnostima, s tim što ni najuticajniji mediji u zemlji Lala ne donose saznanja koja je trenutka, a koja buduća plata fudbalera koji je minule sezone oduševio fudbalski svet.

Zajedno sa Dušanom Tadićem, Neresom, De Jongom, Zijehom i De Lihtom, Doni van de Bek je toliko dobro odigrao drugi deo sezone (u prvom čak bio rezerva!?) da je dospeo u orbitu Reala. Govorilo se da je Zinedin Zidan opčinjen njegovim umećem i da ga želi na stadionu „Santjago Bernabeu“, međutim, nijednog trenutka Van de Bek nije bio prva opcija Madriđana. Jurili su Pola Pogbu i Kristijana Eriksena, sve vreme je Holanđanin bio potencijala meta, međutim, nikako Florentino Perez nije „zagrizao“ do kraja.

U kraljevskom klubu nisu odustali od ideje dovođenja Van de Beka, ali će taj posao ići daleko teže ako ga Ajaks „blindira“ ugovorom do 2024, kako se priča. Samim tim i cena će da poraste i biće sigurno veća od trenutnih 50.000.000 evra na koliko je procenjen.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar