Има ли спаса за Милан?!

Амери продају клуб за милијарду евра, стиже Француз и доводи Алегрија! Човек који је даровао Росонерима последњу титулу виђен за тренера наредног лета.

Фудбал 28.09.2019 | 23:51
Има ли спаса за Милан?!
Откако је Силвио Берлускони дигао руке Милан клизи ка просечности. Сви клубови Серије А промаљају главу, пре или касније издигну се изнад могућности, дају навијачима право на наду, само седмоструки првак Европе никако да се пробуди. Делује да неће скорије, бар не ове сезоне, пошто је тренутно не само у играчком, већ и у организационом хаосу.

Сви додуше може да се промени у наредних неколико месеци. Римска Република доноси ексклузивну информацију да би већ до краја календарске године Росонери могли да промене власника, а да наредног лета добију и новог тренера. Тачније, да се врати онај који им је даровао последњи Скудето – Масимилијано Алегри.

Република пише да америчка корпорација „Елиот“, која је од Кинеза преузела 99.93 акција Росонера јула 2018, после само годину и кусур дана размишља да се повуче са Сан Сира. Схватили су Американци да не могу да врате уложено, нити да ће у црвено-црном делу града моде у скорије време фудбал бити централна тема, па су решили да изађу из бизниса. Заинтересованих за преузимање и те како има, те су већ почели преговори Бернаром Арноом. Реч је о угледном француском пословном човеку, инвеститору и председнику једне од најутицајнијих модних компанија на планети, устремљеном да се опроба и у спорту. Истиче се да је „Елиот“ окачио цену од 1.200.000.000 евра за продају Милана, али да би пристао на „само“ 960.000.000 евра. Делује да разлика није непремостива и да би неки од наредних састанака пословних људи две корпорације могао да донесе жељени резултат олилчен у промени власничке структуре италијанског гиганта.

Навијаче, пак, највише интересује терен. А како Марко Ђампаоло није за ово кратко време убедио никог да је способан да поведе екипу напред све гласније се прича да би са Бернаром Ароном стигао на Сан Сиро и Макс Алегри. Тифозима Росонера изузетно драга личност, са њим су 2011. освојили првенство Италије, што је уједно и последњи велики успех клуба.

У међувремену је Алегри даривао Јувентусу пет везаних титула, придодао још четири трофеја, играо два финала Лиге шампиона (изгубио од Барселоне и Реала) и вероватно би био дочекан као спасилац, ако се обистине најаве да ће јуна наредне године сести на клупу. С тим што би, вероватно, тражио од Арноа гаранције да му се доведу што квалитетнији играчи, јер већина постојећих, поштено говорећи, нису заслужили дрес Милана.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар