Ima li spasa za Milan?!

Ameri prodaju klub za milijardu evra, stiže Francuz i dovodi Alegrija! Čovek koji je darovao Rosonerima poslednju titulu viđen za trenera narednog leta.

Fudbal 28.09.2019 | 23:51
Ima li spasa za Milan?!
Otkako je Silvio Berluskoni digao ruke Milan klizi ka prosečnosti. Svi klubovi Serije A promaljaju glavu, pre ili kasnije izdignu se iznad mogućnosti, daju navijačima pravo na nadu, samo sedmostruki prvak Evrope nikako da se probudi. Deluje da neće skorije, bar ne ove sezone, pošto je trenutno ne samo u igračkom, već i u organizacionom haosu.

Svi doduše može da se promeni u narednih nekoliko meseci. Rimska Republika donosi ekskluzivnu informaciju da bi već do kraja kalendarske godine Rosoneri mogli da promene vlasnika, a da narednog leta dobiju i novog trenera. Tačnije, da se vrati onaj koji im je darovao poslednji Skudeto – Masimilijano Alegri.

Republika piše da američka korporacija „Eliot“, koja je od Kineza preuzela 99.93 akcija Rosonera jula 2018, posle samo godinu i kusur dana razmišlja da se povuče sa San Sira. Shvatili su Amerikanci da ne mogu da vrate uloženo, niti da će u crveno-crnom delu grada mode u skorije vreme fudbal biti centralna tema, pa su rešili da izađu iz biznisa. Zainteresovanih za preuzimanje i te kako ima, te su već počeli pregovori Bernarom Arnoom. Reč je o uglednom francuskom poslovnom čoveku, investitoru i predsedniku jedne od najuticajnijih modnih kompanija na planeti, ustremljenom da se oproba i u sportu. Ističe se da je „Eliot“ okačio cenu od 1.200.000.000 evra za prodaju Milana, ali da bi pristao na „samo“ 960.000.000 evra. Deluje da razlika nije nepremostiva i da bi neki od narednih sastanaka poslovnih ljudi dve korporacije mogao da donese željeni rezultat olilčen u promeni vlasničke strukture italijanskog giganta.

Navijače, pak, najviše interesuje teren. A kako Marko Đampaolo nije za ovo kratko vreme ubedio nikog da je sposoban da povede ekipu napred sve glasnije se priča da bi sa Bernarom Aronom stigao na San Siro i Maks Alegri. Tifozima Rosonera izuzetno draga ličnost, sa njim su 2011. osvojili prvenstvo Italije, što je ujedno i poslednji veliki uspeh kluba.

U međuvremenu je Alegri darivao Juventusu pet vezanih titula, pridodao još četiri trofeja, igrao dva finala Lige šampiona (izgubio od Barselone i Reala) i verovatno bi bio dočekan kao spasilac, ako se obistine najave da će juna naredne godine sesti na klupu. S tim što bi, verovatno, tražio od Arnoa garancije da mu se dovedu što kvalitetniji igrači, jer većina postojećih, pošteno govoreći, nisu zaslužili dres Milana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar