Велики Слободан Ковач...

Причали су да имају бољег либера, дизача, примаче, све боље - али ево Србије у финалу! „Да се не лажемо, сви су нас отписали“, поручио је српски стратег.

Остали спортови 28.09.2019 | 16:37
Велики Слободан Ковач...
Преузео је Србију пре нешто више од месец дана, јавност није имала баш никаква очекивања када је у питању учинак на Европском првенству, а онда је Слободан Ковач показао да је у стању да за кратак временски период направи резултатско чудо.

Не због тога што Орлови немају квалитетне играче у својим редовима, већ зато што је од једног пољуљаног тима направио екипу која је у стању да нападне кров Европе.

"Форсирали су сервис, њихов фанатизам смо успели да умиримо, да будемо константни и на крају, тај резултат који смо успели да направимо је феноменалан, пред домаћом публиком. Да се не лажемо, сви су нас отписали. Причало се да они имају бољег либера, бољег дизача, боље примаче, све боље, али ево Србија победи", поручио је Ковач након утакмице са Француском.

Осцилације у оваквим утакмицама су сасвим нормалне.

"У једном тренутку смо мало стали, било је то у четвртом сету, али све је то нормално. Публика носи домаће селекције на овом такмичењу, али успели смо да наметнемо добру игру. Успели смо њихове примаче да одаљимо од мреже, испоштавли смо договор. Када је мало пала концентрација морао је тренер да реагује и испало је добро у петом сету".

Заслуге припадају читавом тиму, како оном на терену, тако и стручном, који је правио тактику на турниру.

"Хвала мом стручном штабу, нарочито кондиционим тренерима, скаутима… Видели сте да смо два пета сета одиграли као да су први. Ипак, свега тога не би било да играчи нису добро реаговали. Нису се уплашили ове атмосфере и резултат не може да буде бољи", закључио је Ковач.

Орлови у финале играју у недељу против Словеније од 17.30.

Извор: моззартспорт

Фото: ЦЕВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Не ремсе

28.09.2019 15:09

Ако побиједе Словенију СРБИЈА це бити првак Европе и у муској и у зенској одбојци сто је само по себи феномен! Браво одбојкасице браво одбојкаси па и ако будете сребрни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПА

28.09.2019 18:26

Били су и прије осам година. Не смемо заборављати успјехе.