Суперкуп АБА: Није дерби, али биће забавно...

Партизан на Приморску у полуфиналу АБА Суперкупа од 17 часова.

Кошарка 28.09.2019 | 13:23
Суперкуп АБА: Није дерби, али биће забавно...
Прижељкивали су многи да гледају вечити дерби усред Загреба, али онда се догодила Приморска. И све „покварила“. Покварила је планове Црвеној звезди, а сада се намерила да то исто учини и Партизану данас од 17 часова у полуфиналу АБА Суперкупа.

Партизан је видео Приморску на делу, барем ће му тај фактор изненађења који је можда имала Звезда бити мањи, али све оно што смо видели до сада говори нам да Партизан мора да буде више него опрезан вечерас. Биће тим Андрее Тринкијерија на добром испиту.

Црно-бели су у првом мечу у главном граду Хрватске одиграли солидан меч са Мегом, али ништа више од тога. Почетак и крај су били слаби, средишњи део добар. Сада црно-беле чека атипична екипа која је дуго заједно и имала је овог лета мале измене. Нема ту много потребе за уигравањем. И ту је екипа Јурице Големца у предности.

Први задатак за Партизан биће како да се физички избори са противником и ту пре свега мислимо на снажне играче Приморске испод коша као што су Јагодић Куриџа и Жига Димец. Они су ту правили велике проблеме Звезди која има вероватно снажније центре од Партизана. Ту би Арјом Параховски требало да има добру улогу и мало поправи утисак.

Црно-бели су наменски овог лета правили екипу која жели да игра физички снажну кошарку, направљен је тим са атлетски јаким играчима и ово ће бити сјајна провера за Партизан у том погледу.

С тим у вези, биће важно вечерас Партизану да му бекови буду на нивоу, да Маркус Пејџ настави са добрим процентима, а да добро убацују и Огњен Јарамаз, Немања Гордић, као и Кори Волден. 

Раде Загорац није играо у првој утакмици због мање повреде леђа, али постоји шанса да вечерас заигра. И то би било добро појачање за црно-беле у односу на први меч јер је Загора био у баш доброј форми током припрема.

Партизан ове сезоне има у саставу Гордића и Бирчевића, два играча која су већ носила дрес црно-белих и који имају велико искуство.

„Видело се на почетку против Меге да смо мало тешки од тренинга, али смо наставили да шутирамо. Имамо доста потенцијала и још доста простора за напредак. Ово је као провера снага за АБА лигу, увек је добро да испитате како стоје ствари. И за наше стране играче је већину ново АБА лига, биће им потребно времена да се навикну. Имају квалитет, али сви морамо квалитет да ставимо у функцију тима“, рекао је Гордић за наш сајт.

Он не може баш да се сматра нити новајлијом, па ни странцем.

„Па да, ја сам практично ту домаћи. Тако да, леп је осећај. Још је лепше када се побеђује“, рекао је Гордић.

Стефан Бирчевић се такође вратио у клуб, играо је први меч против Меге и погодио неке важне шутеве споља. Против Приморске ће црно-белима бити потребни такви потези. Он је можда и међу најспремнијим играчима у овом моменту јер стиже у пуној форми, са Мундобаскета.

„На припремама сам од 18. јула. Реално сам спреман. Мало сам на првенству, нисам играо пуно, али имао сам седам дана да се уведем са Партизаном колико-толико. Ја се овде осећам као код куће, није ми ништа страно, знам шта носи Партизан. У суботу морамо да играмо свих 40 минута, не сме да буде падова у игри. Сваки трофеј је трофеј“, рекао је Бирчевић.

Јагодић Куриџа је намучио Звезду, дао 18 поена, а очекује сигурно Приморска да ће он бити на нивоу против црно-белих.

„Гледаћемо Партизан, уз Звезду је то најбољи састав у лиги. Даћемо све од себе, не можемо никоме да претимо, то су екипе које су са много већим реномеом од нас и не смемо да претимо. Али сигурно да ћемо дати све од себе, па ћемо после видети за шта је то довољно“, рекао је Куриџа.

Дакле, Партизан иде на Звездиног џелата и видећемо како ће се снаћи. У другом полуфиналу се састају Цедевита Олимпија и Будућност. Бољи утисак је оставио тим из Љубљане, па му можда треба дати благу предност у вечерашњем окршају.

Ипак, за нас у Србији ће интересантнији бити онај први окршај. Партизан јури финале АБА Суперкупа.

ПАРОВИ ПОЛУФНАЛА

СУБОТА:

17.00 Партизан – Приморска
20.00 Будућност – Цедевита Олимпија

Извор: моззартспорт

Фото: АБА лига

Коментари / 0

Оставите коментар