Superkup ABA: Nije derbi, ali biće zabavno...

Partizan na Primorsku u polufinalu ABA Superkupa od 17 časova.

Košarka 28.09.2019 | 13:23
Superkup ABA: Nije derbi, ali biće zabavno...
Priželjkivali su mnogi da gledaju večiti derbi usred Zagreba, ali onda se dogodila Primorska. I sve „pokvarila“. Pokvarila je planove Crvenoj zvezdi, a sada se namerila da to isto učini i Partizanu danas od 17 časova u polufinalu ABA Superkupa.

Partizan je video Primorsku na delu, barem će mu taj faktor iznenađenja koji je možda imala Zvezda biti manji, ali sve ono što smo videli do sada govori nam da Partizan mora da bude više nego oprezan večeras. Biće tim Andree Trinkijerija na dobrom ispitu.

Crno-beli su u prvom meču u glavnom gradu Hrvatske odigrali solidan meč sa Megom, ali ništa više od toga. Početak i kraj su bili slabi, središnji deo dobar. Sada crno-bele čeka atipična ekipa koja je dugo zajedno i imala je ovog leta male izmene. Nema tu mnogo potrebe za uigravanjem. I tu je ekipa Jurice Golemca u prednosti.

Prvi zadatak za Partizan biće kako da se fizički izbori sa protivnikom i tu pre svega mislimo na snažne igrače Primorske ispod koša kao što su Jagodić Kuridža i Žiga Dimec. Oni su tu pravili velike probleme Zvezdi koja ima verovatno snažnije centre od Partizana. Tu bi Arjom Parahovski trebalo da ima dobru ulogu i malo popravi utisak.

Crno-beli su namenski ovog leta pravili ekipu koja želi da igra fizički snažnu košarku, napravljen je tim sa atletski jakim igračima i ovo će biti sjajna provera za Partizan u tom pogledu.

S tim u vezi, biće važno večeras Partizanu da mu bekovi budu na nivou, da Markus Pejdž nastavi sa dobrim procentima, a da dobro ubacuju i Ognjen Jaramaz, Nemanja Gordić, kao i Kori Volden. 

Rade Zagorac nije igrao u prvoj utakmici zbog manje povrede leđa, ali postoji šansa da večeras zaigra. I to bi bilo dobro pojačanje za crno-bele u odnosu na prvi meč jer je Zagora bio u baš dobroj formi tokom priprema.

Partizan ove sezone ima u sastavu Gordića i Birčevića, dva igrača koja su već nosila dres crno-belih i koji imaju veliko iskustvo.

„Videlo se na početku protiv Mege da smo malo teški od treninga, ali smo nastavili da šutiramo. Imamo dosta potencijala i još dosta prostora za napredak. Ovo je kao provera snaga za ABA ligu, uvek je dobro da ispitate kako stoje stvari. I za naše strane igrače je većinu novo ABA liga, biće im potrebno vremena da se naviknu. Imaju kvalitet, ali svi moramo kvalitet da stavimo u funkciju tima“, rekao je Gordić za naš sajt.

On ne može baš da se smatra niti novajlijom, pa ni strancem.

„Pa da, ja sam praktično tu domaći. Tako da, lep je osećaj. Još je lepše kada se pobeđuje“, rekao je Gordić.

Stefan Birčević se takođe vratio u klub, igrao je prvi meč protiv Mege i pogodio neke važne šuteve spolja. Protiv Primorske će crno-belima biti potrebni takvi potezi. On je možda i među najspremnijim igračima u ovom momentu jer stiže u punoj formi, sa Mundobasketa.

„Na pripremama sam od 18. jula. Realno sam spreman. Malo sam na prvenstvu, nisam igrao puno, ali imao sam sedam dana da se uvedem sa Partizanom koliko-toliko. Ja se ovde osećam kao kod kuće, nije mi ništa strano, znam šta nosi Partizan. U subotu moramo da igramo svih 40 minuta, ne sme da bude padova u igri. Svaki trofej je trofej“, rekao je Birčević.

Jagodić Kuridža je namučio Zvezdu, dao 18 poena, a očekuje sigurno Primorska da će on biti na nivou protiv crno-belih.

„Gledaćemo Partizan, uz Zvezdu je to najbolji sastav u ligi. Daćemo sve od sebe, ne možemo nikome da pretimo, to su ekipe koje su sa mnogo većim renomeom od nas i ne smemo da pretimo. Ali sigurno da ćemo dati sve od sebe, pa ćemo posle videti za šta je to dovoljno“, rekao je Kuridža.

Dakle, Partizan ide na Zvezdinog dželata i videćemo kako će se snaći. U drugom polufinalu se sastaju Cedevita Olimpija i Budućnost. Bolji utisak je ostavio tim iz Ljubljane, pa mu možda treba dati blagu prednost u večerašnjem okršaju.

Ipak, za nas u Srbiji će interesantniji biti onaj prvi okršaj. Partizan juri finale ABA Superkupa.

PAROVI POLUFNALA

SUBOTA:

17.00 Partizan – Primorska
20.00 Budućnost – Cedevita Olimpija

Izvor: mozzartsport

Foto: ABA liga

Komentari / 0

Ostavite komentar