Одбојкаши углас: Кад играмо заједно за Србију...

Можемо сваког да добијемо! Одбојкаши Србије истакли да их је огромна жеља за победом, инат и тимски дух водио до велике победе над Француском и финала Европског првенства.

Остали спортови 28.09.2019 | 12:45
Одбојкаши углас: Кад играмо заједно за Србију...
Одбојкаши Србије успели су да у Паризу победе селекцију Француске у пет сетова у полуфиналу Европског првенства и бориће се за европско злато.

Биће то прва прилика после 2011. године да Србија дође до титуле првака Европе, укупно треће у историји.

Тим селектора Слободана Ковача издражао је не само фантастичне ударце ривала, психолошку борбу, већ савладао и близу 13.000 навијача који су навијали за домаћина.

"Причали смо пред утакмицу да смо добили Пољаке на оном препуном стадиону, и Италијане у Торину, па сам рекао што не бисмо могли и Французе пред 13.000 њихових навијача... Одиграли смо најбољи меч на првенству када је било најважније", поручио је Марко Подрашчанин после тријумфа.

Подрашчанин није желео да коментарише суђење.

"Они сигурно нису били на нашој страни, али остали смо истрајни, јаки, показали смо још једном тај наш инат који нас краси, и да када играмо заједно, и да када играмо за нашу земљу, која је најлепша и најсветслија на свету, стварно сваког можемо да победимо".

И Срећко Лисинац признао је да је Србија у најтежим тренуцима показала да је скуп сјајних појединаца окупљених у један тим.

"Против репрезентације каква је Француска не можете ви да играте оно што ви хоћете, чекали смо наше шансе... Они вам дозволе колико можете да играте, диктирали су ритам, али ми смо веровали до краја, борили се, а онда смо у петом сету дали гас и добили смо".

Србија ће се у финалу, у недељу од 17.30 часова, опет у Паризу, борити за европски пехар са селекцијом Словеније, која је била боља од Пољске резултатом 3:1.

"Била је то још тешка утакмица, али ме радује што смо истрајали у тој жељи за успехом и то је кључ победе. Направили смо велики корак ка нечему што сањамо, али не смемо ту да се зауставимо. Морамо да избистримо главе, да се припремимо максимално, јер следи најтежи меч, не само јер је то финале, већ због тога што ћемо играти против врхунске Словеније која је показала много на првенству и сигуран сам да нас очекује утакмица слична овој са Француском", навео је капитен Немања Петрић.

Меч за бронзану медаљу, у којем ће снаге одмерити Пољска и Француска, на програму је данас у Паризу од 18 сати.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар