Odbojkaši uglas: Kad igramo zajedno za Srbiju...

Možemo svakog da dobijemo! Odbojkaši Srbije istakli da ih je ogromna želja za pobedom, inat i timski duh vodio do velike pobede nad Francuskom i finala Evropskog prvenstva.

Ostali sportovi 28.09.2019 | 12:45
Odbojkaši uglas: Kad igramo zajedno za Srbiju...
Odbojkaši Srbije uspeli su da u Parizu pobede selekciju Francuske u pet setova u polufinalu Evropskog prvenstva i boriće se za evropsko zlato.

Biće to prva prilika posle 2011. godine da Srbija dođe do titule prvaka Evrope, ukupno treće u istoriji.

Tim selektora Slobodana Kovača izdražao je ne samo fantastične udarce rivala, psihološku borbu, već savladao i blizu 13.000 navijača koji su navijali za domaćina.

"Pričali smo pred utakmicu da smo dobili Poljake na onom prepunom stadionu, i Italijane u Torinu, pa sam rekao što ne bismo mogli i Francuze pred 13.000 njihovih navijača... Odigrali smo najbolji meč na prvenstvu kada je bilo najvažnije", poručio je Marko Podraščanin posle trijumfa.

Podraščanin nije želeo da komentariše suđenje.

"Oni sigurno nisu bili na našoj strani, ali ostali smo istrajni, jaki, pokazali smo još jednom taj naš inat koji nas krasi, i da kada igramo zajedno, i da kada igramo za našu zemlju, koja je najlepša i najsvetslija na svetu, stvarno svakog možemo da pobedimo".

I Srećko Lisinac priznao je da je Srbija u najtežim trenucima pokazala da je skup sjajnih pojedinaca okupljenih u jedan tim.

"Protiv reprezentacije kakva je Francuska ne možete vi da igrate ono što vi hoćete, čekali smo naše šanse... Oni vam dozvole koliko možete da igrate, diktirali su ritam, ali mi smo verovali do kraja, borili se, a onda smo u petom setu dali gas i dobili smo".

Srbija će se u finalu, u nedelju od 17.30 časova, opet u Parizu, boriti za evropski pehar sa selekcijom Slovenije, koja je bila bolja od Poljske rezultatom 3:1.

"Bila je to još teška utakmica, ali me raduje što smo istrajali u toj želji za uspehom i to je ključ pobede. Napravili smo veliki korak ka nečemu što sanjamo, ali ne smemo tu da se zaustavimo. Moramo da izbistrimo glave, da se pripremimo maksimalno, jer sledi najteži meč, ne samo jer je to finale, već zbog toga što ćemo igrati protiv vrhunske Slovenije koja je pokazala mnogo na prvenstvu i siguran sam da nas očekuje utakmica slična ovoj sa Francuskom", naveo je kapiten Nemanja Petrić.

Meč za bronzanu medalju, u kojem će snage odmeriti Poljska i Francuska, na programu je danas u Parizu od 18 sati.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar