Брутални напад на Радиосарајево.ба - стижу осуде!

Редакција портала Радиосарајево. ба обавијстила је јавност да се вечерас догодио дрски напад групе хулигана, који се представљају као навијачи Фудбалског клуба Сарајево, на редакцију и уредништво тог портала.

Босна и Херцеговина 27.09.2019 | 23:02
Брутални напад на Радиосарајево.ба - стижу осуде!
Наиме, након што је редакција Радио Сарајева, објавила да је један навијач Сарајева добио пет година затвора у Бјелорусији, јер су му тамошњи полицајци пронашли 0,16 грама кокаина, редакција и уредништво портала суочили су се незапамћеним пријетњама смрћу њима лично и члановима њихових породица.

"Под таквим пријетњама, у својеврсној талачкој ситуацији, уредник нашег портала био је присиљен да физички уклони наведени текст из система портала Радиосарајево.ба, а потом је под истим пријетњама натјеран и да позива остале редакције портала и листова у Босни и Херцеговини, те да од њих, такођер, тражи уклањање поменутих садржаја", каже се у саопштењу.

Уреднички колегиј портала Радиосарајево.ба најоштрије је осудио напад на редакцију портала, угрожавање и пријетње новинарима и уредницима, као и члановима њихових породица.

"Захтијевамо од Министарства унутрашњих Кантона Сарајево и других полицијских агенција у Босни и Херцеговини да професионално истраже наведени случај, те да виновници овог незапамћеног напада на медије у Сарајеву  буду откривени и процесуирани, а да новинарима и уредништву портала Радиосарајево.ба буде пружена адекватна заштита", каже се у саопштењу и додаје:

- Данас је мета редакција Радиосарајево.ба, а сутра може бити било ко од нас!

Мисија ОЕБС-а у Босни и Херцеговини најоштрије је осудила напад на редакцију портала Радио Сарајево и позвала надлежне органе да што прије проведу истрагу.

- Новинари морају бити слободни да обављају свој посао - поручили су из мисије ОЕБС-а 

(БН)