Кајри Ирвинг објаснио зашто је напустио Бостон...

Амерички плејмејкер Кајри Ирвинг овог лета потписао је уговор са Бруклин Нетсима и објаснио разлоге напуштања Бостон Селтикса.

Кошарка 01.10.2019 | 12:07
Кајри Ирвинг објаснио зашто је напустио Бостон...
Кајри Ирвинг је провео две године у редовима Бостон Селтикса и у Масачусетсу га баш и неће памтити по најбољем.

На старту протекле сезоне је у бостонском "Гардену" рекао да "жели да остане у Бостону уколико га Селтикси буду желели", а у петак је на тренинг кампу објаснио шта се заправо догодило.

"У то време, осећао сам се фантастично у Селтиксима и имали смо тим који је спреман за велике ствари у будућности. То је нешто што баш и не умем да објасним, пошто су ми се десиле неке чудне ствари у животу. Како да предводим ову групу момака када сам трејдован у овај тим? Мене Бостон није драфтовао, нисам се никад поистоветио са Бостоном онако како сам могао са Кливлендом", рекао је Кајри Ирвинг.

Неколико недеља касније, Ирвингов деда је преминуо. Кајри није играо за Бостон неко време пошто је морао на сахрану свог деде, а то је како сам играч каже у много чему променило његову годину.

"Тај период је био веома тежак за мене. Мој деда је преминуо 23. октобра и ја сам напустио утакмицу са Финиксом како бих био на његовој сахрани. Када је он преминуо, кошарку нисам имао на уму. Та смрт је из мене исисала сву љубав према кошарци коју сам имао. Имао сам тај израз лица који сам носио током читаве године, никоме нисам дозволио да ми се приближи и то ми је баш сметало. Нисам на време реаговао, нисам добио адекватну терапију када вам неко близак умре. Никада се раније нисам тако осећао"

Наравно, Ирвинг је у Бостону био пројектован као вођа, његов задатак је био да као играч шампионског калибра помогне Селтиксима да дођу до финала, а Кајри је свестан своје одговорности и неуспеха у том периоду.

"Изневерио сам те момке. Дао сам им све што сам имао те сезоне. Моја конекција са њима је била сјајна, међусобно поштовање такође. Али кад причамо о мени као вођи тима, ту сам их изневерио"

Искрен је био Кајри Ирвинг.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар