Kajri Irving objasnio zašto je napustio Boston...

Američki plejmejker Kajri Irving ovog leta potpisao je ugovor sa Bruklin Netsima i objasnio razloge napuštanja Boston Seltiksa.

Košarka 01.10.2019 | 12:07
Kajri Irving objasnio zašto je napustio Boston...
Kajri Irving je proveo dve godine u redovima Boston Seltiksa i u Masačusetsu ga baš i neće pamtiti po najboljem.

Na startu protekle sezone je u bostonskom "Gardenu" rekao da "želi da ostane u Bostonu ukoliko ga Seltiksi budu želeli", a u petak je na trening kampu objasnio šta se zapravo dogodilo.

"U to vreme, osećao sam se fantastično u Seltiksima i imali smo tim koji je spreman za velike stvari u budućnosti. To je nešto što baš i ne umem da objasnim, pošto su mi se desile neke čudne stvari u životu. Kako da predvodim ovu grupu momaka kada sam trejdovan u ovaj tim? Mene Boston nije draftovao, nisam se nikad poistovetio sa Bostonom onako kako sam mogao sa Klivlendom", rekao je Kajri Irving.

Nekoliko nedelja kasnije, Irvingov deda je preminuo. Kajri nije igrao za Boston neko vreme pošto je morao na sahranu svog dede, a to je kako sam igrač kaže u mnogo čemu promenilo njegovu godinu.

"Taj period je bio veoma težak za mene. Moj deda je preminuo 23. oktobra i ja sam napustio utakmicu sa Finiksom kako bih bio na njegovoj sahrani. Kada je on preminuo, košarku nisam imao na umu. Ta smrt je iz mene isisala svu ljubav prema košarci koju sam imao. Imao sam taj izraz lica koji sam nosio tokom čitave godine, nikome nisam dozvolio da mi se približi i to mi je baš smetalo. Nisam na vreme reagovao, nisam dobio adekvatnu terapiju kada vam neko blizak umre. Nikada se ranije nisam tako osećao"

Naravno, Irving je u Bostonu bio projektovan kao vođa, njegov zadatak je bio da kao igrač šampionskog kalibra pomogne Seltiksima da dođu do finala, a Kajri je svestan svoje odgovornosti i neuspeha u tom periodu.

"Izneverio sam te momke. Dao sam im sve što sam imao te sezone. Moja konekcija sa njima je bila sjajna, međusobno poštovanje takođe. Ali kad pričamo o meni kao vođi tima, tu sam ih izneverio"

Iskren je bio Kajri Irving.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar