Јувентусов нови проблем је Бернардески! Шта са њим?!

Италијански офанзивац би могао у јануару да напусти клуб.

Фудбал 29.09.2019 | 18:08
Јувентусов нови проблем је Бернардески! Шта са њим?!
Када је Јувентус пре две године платио Фиорентини 40.000.000 евра за Федерика Бернардескија, било је оних који су веровали у понављање сценарија са Робертом Бађом.

Додуше, Фиренца није баш горела због Бернардескијевог одласка као због Бађовог, али је било тензија и клуб из Тоскане се опет осетио изданим када је изгубио највреднијег играча.

Бернардески је доведен као један од играча на којима ће се темељити будућност Јувентуса. У том тренутку можда и највећи офназивни потенцијал италијанског фудбала. Међутим, Федерикова прича у Торину није кренула како се очекивало. Почео је већ трећу сезону, а напредак се не види. У првој сезони је дао четири гола на 31 утакмици, али је у чак 22 улазио са клупе. У прошлој сезони је добипо већу минутажу., одиграо је 39 утакмица у свим такмичењима, стартер је био 22 пута, али је играо још слабије и постигао само три поготка.

Доласком Мауриција Сарија уместо Макса Алегрија, ситуација за Бернардескија се додатно погоршала. Нови тренер је одлучио да на крило пребаци Кристијана Роналда и да у шпицу мења Игуаина и Дибалу, док је у неким мечевима играо и без крилних нападача са Роналдом и једном од Аргентинаца у нападу. Сари је већ ставио до знања да ће му први избор на бочним позицијама у нападу бити Роналда и Даглас Коста, а да ће чак и Хуан Квадрадо бити први избор за клупе што још више сужава простор за Бернардескија.

Малди Италијан је стицајем околности имао шансу да буде стартер на гостовању у Фиренци и одиграо је јако слабо. После тога је гостовање Атлетику преседео на клупи, против Вероне и Бреше је добио шансу да уђе у другом полувремену али није показао ништа. Мекан, дезорјентисан, без самопшоуздања... Таленат као да је испарио из ногу момка из Караре.

Сада у Италији медији пишу да Бернардески има још два месеца да убеди челнике Јувентуса у своју вредност. Или ће растанак у јануару бити озбиљна тема. Нудио га је Јувентус и у финишу летњег прелазног рока као део трампе за Ивана Ракитића, али је тражио и новац приде. Барселона није желела да плати, па су преговори врло брзо затворени.

Ако се негативан тренд настави, Јувентус ће морати да размишља тржишно и да прода Бернардескија док још држи цену. А одавно се размишља о довођењу Федерика Кјезе као на нове офанзивне опције што би директно значило да за Бернардескија више нема места.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар