Juventusov novi problem je Bernardeski! Šta sa njim?!

Italijanski ofanzivac bi mogao u januaru da napusti klub.

Fudbal 29.09.2019 | 18:08
Juventusov novi problem je Bernardeski! Šta sa njim?!
Kada je Juventus pre dve godine platio Fiorentini 40.000.000 evra za Federika Bernardeskija, bilo je onih koji su verovali u ponavljanje scenarija sa Robertom Bađom.

Doduše, Firenca nije baš gorela zbog Bernardeskijevog odlaska kao zbog Bađovog, ali je bilo tenzija i klub iz Toskane se opet osetio izdanim kada je izgubio najvrednijeg igrača.

Bernardeski je doveden kao jedan od igrača na kojima će se temeljiti budućnost Juventusa. U tom trenutku možda i najveći ofnazivni potencijal italijanskog fudbala. Međutim, Federikova priča u Torinu nije krenula kako se očekivalo. Počeo je već treću sezonu, a napredak se ne vidi. U prvoj sezoni je dao četiri gola na 31 utakmici, ali je u čak 22 ulazio sa klupe. U prošloj sezoni je dobipo veću minutažu., odigrao je 39 utakmica u svim takmičenjima, starter je bio 22 puta, ali je igrao još slabije i postigao samo tri pogotka.

Dolaskom Mauricija Sarija umesto Maksa Alegrija, situacija za Bernardeskija se dodatno pogoršala. Novi trener je odlučio da na krilo prebaci Kristijana Ronalda i da u špicu menja Iguaina i Dibalu, dok je u nekim mečevima igrao i bez krilnih napadača sa Ronaldom i jednom od Argentinaca u napadu. Sari je već stavio do znanja da će mu prvi izbor na bočnim pozicijama u napadu biti Ronalda i Daglas Kosta, a da će čak i Huan Kvadrado biti prvi izbor za klupe što još više sužava prostor za Bernardeskija.

Maldi Italijan je sticajem okolnosti imao šansu da bude starter na gostovanju u Firenci i odigrao je jako slabo. Posle toga je gostovanje Atletiku presedeo na klupi, protiv Verone i Breše je dobio šansu da uđe u drugom poluvremenu ali nije pokazao ništa. Mekan, dezorjentisan, bez samopšouzdanja... Talenat kao da je ispario iz nogu momka iz Karare.

Sada u Italiji mediji pišu da Bernardeski ima još dva meseca da ubedi čelnike Juventusa u svoju vrednost. Ili će rastanak u januaru biti ozbiljna tema. Nudio ga je Juventus i u finišu letnjeg prelaznog roka kao deo trampe za Ivana Rakitića, ali je tražio i novac pride. Barselona nije želela da plati, pa su pregovori vrlo brzo zatvoreni.

Ako se negativan trend nastavi, Juventus će morati da razmišlja tržišno i da proda Bernardeskija dok još drži cenu. A odavno se razmišlja o dovođenju Federika Kjeze kao na nove ofanzivne opcije što bi direktno značilo da za Bernardeskija više nema mesta.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar