Прича: Пораз у глави, не на паркету...

Лекција Приморске која ће сигурно бити важна за Звезду и то за њену целу сезону која следи. . .

Кошарка 27.09.2019 | 21:37
Прича: Пораз у глави, не на паркету...
Приморска је обавештење, Приморска је аларм, Приморска је лекција, Приморска је ударац који треба да врати кошаркаше Црвене звезде у реалност. Да их спусти на земљу. Да им покаже да баш и не може како су замислили. Оно синоћ у Драженовом дому је био пораз пре свега у глави, а потом као последица свега тога и - на паркету. Мало потцењивање, мало „лако ћемо“, мало недостатак концентрације.

Јасно је да је ово можда добар моменат да се догоди овако нешто било ком тиму, одмах на старту сезоне, када се не рачунају бодови ,али... Звезда је овако препустила први трофеј у сезони, са лошим укусом у устима улази у сезону, а можда би неки мењали рецимо овај пораз за пораз у првом колу првенства АБА лиге. Ипак се АБА Суперкуп игра за трофеј, а то нешто значи. И важно је, видели смо у Лакташима прошле сезоне.

Покушавају често тренери да спусте лопту и објасне како не игра папир, како не играју имена, него тим, а Звезда ово последње јуче није није била у главном граду Хрватске. Приморска је кошаркашки пребила првог фаворита турнира и целе АБА лиге и показала му да то тако не може.

Не може да се игра тако ноншалантно, не може да се „победи“ утакмица која није ни одиграна, не може да се буде сигуран у свој квалитет и да то умањи жељу за надметањем, трчањем, кидањем у одбрани. Ако је Звезда прави тим, а има фантастичан скуп играча, ово ће искористити да направи бољу игру, бољу хемију екипе.

Једноставно када сте поред паркета можете да уочите кретњу, погледе играча, говор тела... Он није био добар код играча Звезде, а са друге стране играчи Приморске су играли као да играју на живот и смрт.

Поштено је изашао Филип Човић и рекао „треба да нас је срамота“. Јесте то речено одмах после утакмице када су главе вруће, али су свесни црвено-бели да су забрљали. Можда су и превише самокритични јер је ово тек прва званична утакмица у сезони, није смак света али...

Поред Човића је и Дејан Давидовац поштено рекао како стоје ствари. Нема ту превише филозофије.

„Лоше смо одиграли утакмицу генерално. Приморска је била много боља од нас, заслужили су да победе. Чини ми се да су у неким моментима више желели победу него ми. Имали смо проблема, офанзивни скок, игра у транзицији. Водили су целу утакмицу и заслужено победили“, рекао је Давидовац за МОЗЗАРТ Спорт.

Питају се сви - шта је разлог? Очигледно да је он психолошке природе.

„Знаш како, имали смо те припремне утакмице, са неким добрим екипама и мало уздигло што смо их победили. Ово је лекција за убудуће. Играмо две лиге, има можда и важнијих трофеја, али далеко од тога да овај није важан нити било шта, да неко не мисли... Наравно да смо дошли овде да освојимо трофеј, али.. Генерално смо деловали лоше, изгледали лоше целу утакмицу, правили грешке које нам се не догађају често, имали лош напад, лошу одбрану, не знам шта бих ти рекао“, истиче Давидовац после меча.

Били Берон је дао сажету анализу, али је погодио у центар. Звезда физички није одговорила противнику, а требало би да је то главна предност тима Милана Томића у односу на остале абалигашке екипе.

„Играли су енергично, енергичније од нас и држали су се тога. Ово је утакмица из које може да се учи. Били су бржи од нас, били су много снажнији, много агресивнији. Сигурно да је добра лекција, погледаћемо снимак и видети о чему се ради“, рекао је Били Берон за наш сајт.

И заиста, када погледате једино је Џејмс Гист успевао физички да се супротстави противнику, да доминира на почетку меча и покаже ко је газда. Касније је и он мало изгубио снагу, што је донекле и разумљиво за овај део сезоне.

Екипа која има Гиста, Оџа, Дерика Брауна на четворци, па високог плеја као што је Лоренцо Браун, снажног Чарлса Џенкинса, па да не набрајамо даље - не би смела да трпи у физички јакој утакмици. На крају крајева, није Приморска Реал Мадрид. Очекује се свакако од црвено-белих да у наредном периоду играју бољу одбрану, а не да прима 46 поена за полувреме од екипе која је прошле године играла АБА 2 лигу.

И управо због тога не би смела Звезда да тражи изговор, као што и не тражи, у томе што Бранко Лазић и Мохамед Фаје нису били у 12 против Приморске. Црвено-бели су имали сво оружје на располагању,али је барут био мокар.

Почетак је сезоне, има више него довољно времена да Звезда исправи све и дође до нивоа на ком навијачи желе да она буде. Квалитета је на претек, утисак је да га у новијој ери никада оволико није било, тим је пун искусних странаца, добрих домаћих играча, са задржаним најбољим појединцима из прошле сезоне. Свима се догађа лоше вече, видећемо како ће то све изгледати надаље. Без обзира на све, Звезда и даље остаје први фаворит на Јадрану. Талента, снаге и моћи има на све стране. Када, и ако, све то буде прорадило, биће Звезда ужитак за гледање. До тада...

Звезда је платила лекцију. Важно је за црвено-беле да ту лекцију и науче.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар