Ништа није спорно када је у питању Лука Петровић?

Нема препрека да високи страначки функционери буду и на челним позицијама стратешких јавних предузећа колико год то било логично или не. Тако појашњавају у Комисији за утврђивање сукоба интереса у Републици Српској. На примјеру првог човјека Електропривреде Луке Петровића, који је и генерални секретар СНСД-а, кажу да је све по закону.

Република Српска 26.09.2019 | 21:01
Ништа није спорно када је у питању Лука Петровић?
Лука Петровић генерални директор Електропривреде Републике Српске по закону, иако је високи функционер странке на власти, нема баријеру да буде и први човјек стратешког предузећа. По Закону о спречавању сукоба интереса Лука Петровић није у сукобу интереса јер страначка позиција коју обавља једноставно није, како кажу, обухваћена законом.

"Директор Елекропривреде Републике Српске Лука Петровић не обавља нити једну функцију из члана 4. Закона о спречавању сукоба интереса"- одговор је републичке  Комисије за утврђивање сукоба интереса.

О потенцијалном сукобу интереса у којем се налази Лука Петровић након страначке сједнице на којој је реизабран на мјесто генералног секретара странке није желио да прича предсједник СНСД-а Милорад Додик.

У Комисији за утврђивање сукоба интереса појашњавају да је Лука Петровић постао генерални директор након што је престао да буде градоначелник Требиња и да у његовом случају нема ништа спорно.

Међутим, спорно је то што у статуту Електропривреде пише да високи страначки званичници не би смјели да буду директори, тврди посланик у Клубу СДС-а Небојша Вукановић и додаје:

- Све у Електропривреди се смишљено ради и припрема терен за приватизацију.

Лука Петровић је у фотељи првог човјека Електропривреде од новембра прошле године.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Еx

26.09.2019 19:41

Тај Лука це.бити све јер њему је промијенити странку исто сто и царапе. Само хоце власт. Глад и проклетство ове власти унистице РС. Народ бјези главом без обзира кад све ово види. Горих није било до ове багре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бисер

26.09.2019 20:29

код струцњака Луке би Тесла радио на оцитавању бројила

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

29.09.2019 08:52

Као сто није спорно ни то да електропривреда набави хеликоптер да га Петровиц користи за обилазак регионалних, опстинских и мјесних одбора снсд-а наравно све по потреби и за ''добро'' овог народа.

Name

Његош се стиди

26.09.2019 20:31

Луке и Обрена

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

26.09.2019 20:35

Цуј, према члану 4. Закона о спречавању сукоба интереса све регуларно! Овдје се не ради о сукобу него о синергији интереса јер је Петровиц директор предузеца кога СНСД зели да прода. Дакле синергија, а не сукоб интереса - а за синергију нема законске регулативе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

26.09.2019 22:48

Гвидо је обицни манипулатор а они који то јос нису схватили требали би да се забрину за своје ментално здравље.

ОДГОВОРИТЕ