Док чека Теа, Виртусом командује Марковић!

Ђорђевић ме је убедио да дођем, каже Тео. . .

Кошарка 27.09.2019 | 14:01
Док чека Теа, Виртусом командује Марковић!
У додатку посвећеном баскету Газета доноси велики интервју са Милошом Теодосићем.  На насловној страници проналазимо наслов „Милошев Виртус“ уз најаву да нова српска звезда Болоње препричава како иду његови први кораци у „Баскет Ситију“ и са колико нестрпљења ишчекује да буде спреман за дебитански меч после повреде због које је прескочио и Мундијал.

„Даниловић је мој модел кошаркаша. Ђорђевић ме је убедио да дођем, овај Виртус ће поново бити велики“, каже у разговору за Газете Теодосић. Милош је рекао да је Виртус пратио као клинац јер су у њему играли бројни српски кошаркаши, осим Даниловића, ту су били  Савић и Јарић. Српски кошаркаш је додао да је много причао са Даниловићем пре него што је прихватио понуду Виртуса и да му је он рекао да сигурно неће погрешити ако изабере Болоњу за своју следећу станицу. Такође је додао да је, осим савета Даниловића, пресудну улогу одиграо Ђорђевић који га је месецима убеђивао да му се придружи у новој авантури.

Нови плеј Виртуса је оставио улогу фаворита Олимпији Милано: „Милано је, природно, фаворит да освојио шампионат, док ми морамо да будемо концентрисани на нас саме и да гледамо како да будемо што бољи. Тако ће доћи резултати“. Теодосић је истакао да се већ осећа добра атмосфера и хемија у тиму и да се види алтруизам и воља играча да играју једни за друге, што је одличан знак. Милош је подвукао и важност доласка Стефана Марковића који са својим искуством и квалитетом може да допринесе много пројекту Виртуса.



Одговарајући на питање да ли италијанска кошарка може да поврати своју позицију на европском небу, будући да су у Милано стигли Еторе Месина и Серхио Родригез, а он у Виртус, Теодосић је подсетио да се њиховим именима морају додати Ђорђевићево и Марковићево:“То јесте добар знак, али да би вратили италијанску лигу тамо где је била пре 15 година потребно је да се уради још доста тога“.

Што се тиче репрезентације Србије, Милош је казао да су сви очекивали бољи резултат на Мундијалу и да пето место није пласман који је Србија желела, али и да је изгубила два кључна меча од тимова који су играли у финалу. На питање о преолимпијском турниру Теодосић је узвратио да је он још далеко и да ће о њему размишљати кад дође време, а да је сада усредсређен на Виртус.

И у другом тексту посвећном Виртусу, један Србин је апсолутни протагониста: „Марковићев сива маса и скокови одлучујући за победу над Ромом“. У извештају са меча који је Виртус добио 74:67 се истиче да је Марковић са 12 асистенција и 9 скокова био одлучујући играч за победу тима из Болоње, иако је постигао само један поен и промашио свих пет шутева из игре. Марковић је у одсуству Теодосића дириговао игром, а у одбрани је обавио лавовски део посла, укључујући и скок игру.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар