Dok čeka Tea, Virtusom komanduje Marković!

Đorđević me je ubedio da dođem, kaže Teo. . .

Košarka 27.09.2019 | 14:01
Dok čeka Tea, Virtusom komanduje Marković!
U dodatku posvećenom basketu Gazeta donosi veliki intervju sa Milošom Teodosićem.  Na naslovnoj stranici pronalazimo naslov „Milošev Virtus“ uz najavu da nova srpska zvezda Bolonje prepričava kako idu njegovi prvi koraci u „Basket Sitiju“ i sa koliko nestrpljenja iščekuje da bude spreman za debitanski meč posle povrede zbog koje je preskočio i Mundijal.

„Danilović je moj model košarkaša. Đorđević me je ubedio da dođem, ovaj Virtus će ponovo biti veliki“, kaže u razgovoru za Gazete Teodosić. Miloš je rekao da je Virtus pratio kao klinac jer su u njemu igrali brojni srpski košarkaši, osim Danilovića, tu su bili  Savić i Jarić. Srpski košarkaš je dodao da je mnogo pričao sa Danilovićem pre nego što je prihvatio ponudu Virtusa i da mu je on rekao da sigurno neće pogrešiti ako izabere Bolonju za svoju sledeću stanicu. Takođe je dodao da je, osim saveta Danilovića, presudnu ulogu odigrao Đorđević koji ga je mesecima ubeđivao da mu se pridruži u novoj avanturi.

Novi plej Virtusa je ostavio ulogu favorita Olimpiji Milano: „Milano je, prirodno, favorit da osvojio šampionat, dok mi moramo da budemo koncentrisani na nas same i da gledamo kako da budemo što bolji. Tako će doći rezultati“. Teodosić je istakao da se već oseća dobra atmosfera i hemija u timu i da se vidi altruizam i volja igrača da igraju jedni za druge, što je odličan znak. Miloš je podvukao i važnost dolaska Stefana Markovića koji sa svojim iskustvom i kvalitetom može da doprinese mnogo projektu Virtusa.



Odgovarajući na pitanje da li italijanska košarka može da povrati svoju poziciju na evropskom nebu, budući da su u Milano stigli Etore Mesina i Serhio Rodrigez, a on u Virtus, Teodosić je podsetio da se njihovim imenima moraju dodati Đorđevićevo i Markovićevo:“To jeste dobar znak, ali da bi vratili italijansku ligu tamo gde je bila pre 15 godina potrebno je da se uradi još dosta toga“.

Što se tiče reprezentacije Srbije, Miloš je kazao da su svi očekivali bolji rezultat na Mundijalu i da peto mesto nije plasman koji je Srbija želela, ali i da je izgubila dva ključna meča od timova koji su igrali u finalu. Na pitanje o preolimpijskom turniru Teodosić je uzvratio da je on još daleko i da će o njemu razmišljati kad dođe vreme, a da je sada usredsređen na Virtus.

I u drugom tekstu posvećnom Virtusu, jedan Srbin je apsolutni protagonista: „Markovićev siva masa i skokovi odlučujući za pobedu nad Romom“. U izveštaju sa meča koji je Virtus dobio 74:67 se ističe da je Marković sa 12 asistencija i 9 skokova bio odlučujući igrač za pobedu tima iz Bolonje, iako je postigao samo jedan poen i promašio svih pet šuteva iz igre. Marković je u odsustvu Teodosića dirigovao igrom, a u odbrani je obavio lavovski deo posla, uključujući i skok igru.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar