Креће АБА Суперкуп: Партизан - Мега...

Суперкуп - из Партизановог угла. . .  Као и из угла Мега Бемакса који ће поново са клупе предводити Дејан Милојевић. . .

Кошарка 26.09.2019 | 08:57
Креће АБА Суперкуп: Партизан - Мега...
Партизан долази на АБА Суперкуп без пораза у припремним утакмицама. Дуго су навијачи црно-белих чекали да те прве утакмице почну и могу да буду више него задовољни. Јесте тешко давати оцене после таквих мечева, али црно-бели су успели да добију Макаби и Фенербахче и то доста значи. У првој утакмици АБА Суперкупа Партизан ће играти са Мегом данас од 17 часова. Нова прилика за мерење пролазног времена.

Партизан у Загреб стиже у доста измењеном и , барем на папиру, снажнијем саставу него што је то имао прошле године. Изгледа да је период транзиције прошао и да је Партизан склопио екипу која може да буде врло конкурентна у АБА лиги, али и у Еврокупу. На све то има тренера у виду Андрее Тринкијерија. Екипа која је прошле сезоне играла је у великом делу размонтирана, а међу црно-беле су стигли играчи који имају име, искуство и квалитет да могу до добрих резултата.

Црно-бели ће у првој утакмици Суперкупа данас од 17 часова имати као противника Мегу предвођену Дејаном Милојевићем. Биће то српски судар у Загребу, а Мега ће са младим и таленованим тимом пробати да пружи што бољи отпор фаворизованом Партизану.

Мега је у односу на прошлу сезону задржала талентоване и важне играче (Никола Мишковић, Лука Ашћерић, Един Атић, Лука Церовина, Огњен Чарапић, Филип Станић, Андрија Марјановић, Александар Ланговић) а њима су придодати и играчи попут Николе Танасковића и Уроша Труфуновића који је на позајмици из Партизана у Меги. Млад је то тим талентован, полетан, и то је карта на коју игра Милојевић.

Као што је сам тренер Меге рекао, Партизан јесте фаворит, али идеја његовог тима је да што више учини утакмицу тесном. Овај талентовани тренер води Мегу од 2012. године и тај његов континуитет може да буде адут Меге на овом турниру и током сезоне.

Оба тренера су истакла пред овај меч да немају проблема са играчким кадром, са повредама, а видећемо да ли ће Стефан Бирчевић бити спреман да одигра први меч у новом мандату у Партизану. Он се касније прикључио екипи због обавеза у репрезентацији, а меч против АЕК-а је пратио у улози посматрача.

„Није играо до сада, видећемо да ли ће Бирчевић бити спреман да помогне“, рекао је јуче Тринкијери.

Требало би то данас да буде занимљива утакмица, пуна добрих потеза, брзе игре и вероватно на већи број поена. са тенденцијом да се игра у леђа противнику и у транизицији када има простора за тако нешто. Партизан жели да настави са победама и да се на прави начин спреми за 1. октобар када га очекује гостовање Венецији на старту Еврокупа.

Најавили су челни људи Партизана на крају прошле сезоне да ће црно-бели ући амбициозно у прелазни рок и то се и догодило. У клуб су стигли - Кори Волден, Немања Гордић, Жанис Пејнерс, Рашон Томас, Вилијам Мозли, Стефан Бирчевић и Артјом Параховски. Партизан ће домаће утакмице играти у Београдској Арени и то су велике промене за цео клуб.

Промена на клупи није било,  Тринкијери је остао главни и командујући и имао је одрешене руке у састављању екипе, наравно у дослуху са спортским директором Николом Лончаром. Цео тим је скоро скоцкан, а црно-белима је остала само једна непозната у виду довођења бека шутера. До сада су се помињали Ендрју Гаудлок, Шон Килпатрик, Тајлер Енис, Ендрју Херисон и Вејн Зелден.

Међутим, црно-бели не журе по овом питању, желе прво да уиграју овај тим који се до сада добро показао, а у исто време да ухвате праву прилику на тржишту играча када она налети.

Поред играча који су стигли, Партизан је протеклог лета имао и бројне одласке. Алекс Ренфро је отишао у Зенит, Џок Лендејл у Жалгирис, Амар Гегић је напустио клуб, Вања Маринковић је уз фискно нето обештећење од 200.000 евра прешао у Валенсију, Урош Трифуновић је позајмљен Меги, Алексеј  Николић и Стефан Јанковић су прослеђени на позајмице, Василије Пушица је прешао у Пезаро, Марко Пецарски у ФМП, Ђорђе Гагић је такође отишао из екипе и потписао за Арис.

Сам Тринкијери је у интервјуу за МОЗЗАРТ Спорт причао да му је примарна жеља била да доведе атлетски снажне играче и то се и догодило. Артјом Параховски је на позицији центра, ту је и Рашон Томас на позицији четири, Волден је појачао плејмејкерске позиције, као и Немања Гордић, па је Партизан тако добио и на снази, али и на искуству. Ово последње доноси и репрезентативац Србије Стефан Бирчевић, као и Жанис Пејнерс који је много тога прошао. Врло интересантан играч је и Вил Мозли, не толико висок, али врло снажан центар добар у одбрани и у скоку.

Посебно је важно истаћи добре игре Радета Загорца у припремном периоду где се профилисао као један од лидера, а и Огњен Јарамаз је показао неке врло добре партије.

Ипак, све је то папир, а као што су тренери истакли, АБА Суперкуп је идеалан полигон да се све претходно речено види на делу.

Ко ће у полуфинале, Партизан или полетна Мега? Кладионица Моззарт верује да ће то бити црно-бели, који су по њима апсолутни фаворити, са квотом 1,20, док би евентуално изненађење Меге било вредновано квотом 5,00! Али, наравно да можете играти и поене на мечу, поене играча и много других игара, ако волите ''клаџу''...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар