Kreće ABA Superkup: Partizan - Mega...

Superkup - iz Partizanovog ugla. . .  Kao i iz ugla Mega Bemaksa koji će ponovo sa klupe predvoditi Dejan Milojević. . .

Košarka 26.09.2019 | 08:57
Kreće ABA Superkup: Partizan - Mega...
Partizan dolazi na ABA Superkup bez poraza u pripremnim utakmicama. Dugo su navijači crno-belih čekali da te prve utakmice počnu i mogu da budu više nego zadovoljni. Jeste teško davati ocene posle takvih mečeva, ali crno-beli su uspeli da dobiju Makabi i Fenerbahče i to dosta znači. U prvoj utakmici ABA Superkupa Partizan će igrati sa Megom danas od 17 časova. Nova prilika za merenje prolaznog vremena.

Partizan u Zagreb stiže u dosta izmenjenom i , barem na papiru, snažnijem sastavu nego što je to imao prošle godine. Izgleda da je period tranzicije prošao i da je Partizan sklopio ekipu koja može da bude vrlo konkurentna u ABA ligi, ali i u Evrokupu. Na sve to ima trenera u vidu Andree Trinkijerija. Ekipa koja je prošle sezone igrala je u velikom delu razmontirana, a među crno-bele su stigli igrači koji imaju ime, iskustvo i kvalitet da mogu do dobrih rezultata.

Crno-beli će u prvoj utakmici Superkupa danas od 17 časova imati kao protivnika Megu predvođenu Dejanom Milojevićem. Biće to srpski sudar u Zagrebu, a Mega će sa mladim i talenovanim timom probati da pruži što bolji otpor favorizovanom Partizanu.

Mega je u odnosu na prošlu sezonu zadržala talentovane i važne igrače (Nikola Mišković, Luka Ašćerić, Edin Atić, Luka Cerovina, Ognjen Čarapić, Filip Stanić, Andrija Marjanović, Aleksandar Langović) a njima su pridodati i igrači poput Nikole Tanaskovića i Uroša Trufunovića koji je na pozajmici iz Partizana u Megi. Mlad je to tim talentovan, poletan, i to je karta na koju igra Milojević.

Kao što je sam trener Mege rekao, Partizan jeste favorit, ali ideja njegovog tima je da što više učini utakmicu tesnom. Ovaj talentovani trener vodi Megu od 2012. godine i taj njegov kontinuitet može da bude adut Mege na ovom turniru i tokom sezone.

Oba trenera su istakla pred ovaj meč da nemaju problema sa igračkim kadrom, sa povredama, a videćemo da li će Stefan Birčević biti spreman da odigra prvi meč u novom mandatu u Partizanu. On se kasnije priključio ekipi zbog obaveza u reprezentaciji, a meč protiv AEK-a je pratio u ulozi posmatrača.

„Nije igrao do sada, videćemo da li će Birčević biti spreman da pomogne“, rekao je juče Trinkijeri.

Trebalo bi to danas da bude zanimljiva utakmica, puna dobrih poteza, brze igre i verovatno na veći broj poena. sa tendencijom da se igra u leđa protivniku i u traniziciji kada ima prostora za tako nešto. Partizan želi da nastavi sa pobedama i da se na pravi način spremi za 1. oktobar kada ga očekuje gostovanje Veneciji na startu Evrokupa.

Najavili su čelni ljudi Partizana na kraju prošle sezone da će crno-beli ući ambiciozno u prelazni rok i to se i dogodilo. U klub su stigli - Kori Volden, Nemanja Gordić, Žanis Pejners, Rašon Tomas, Vilijam Mozli, Stefan Birčević i Artjom Parahovski. Partizan će domaće utakmice igrati u Beogradskoj Areni i to su velike promene za ceo klub.

Promena na klupi nije bilo,  Trinkijeri je ostao glavni i komandujući i imao je odrešene ruke u sastavljanju ekipe, naravno u dosluhu sa sportskim direktorom Nikolom Lončarom. Ceo tim je skoro skockan, a crno-belima je ostala samo jedna nepoznata u vidu dovođenja beka šutera. Do sada su se pominjali Endrju Gaudlok, Šon Kilpatrik, Tajler Enis, Endrju Herison i Vejn Zelden.

Međutim, crno-beli ne žure po ovom pitanju, žele prvo da uigraju ovaj tim koji se do sada dobro pokazao, a u isto vreme da uhvate pravu priliku na tržištu igrača kada ona naleti.

Pored igrača koji su stigli, Partizan je proteklog leta imao i brojne odlaske. Aleks Renfro je otišao u Zenit, Džok Lendejl u Žalgiris, Amar Gegić je napustio klub, Vanja Marinković je uz fiskno neto obeštećenje od 200.000 evra prešao u Valensiju, Uroš Trifunović je pozajmljen Megi, Aleksej  Nikolić i Stefan Janković su prosleđeni na pozajmice, Vasilije Pušica je prešao u Pezaro, Marko Pecarski u FMP, Đorđe Gagić je takođe otišao iz ekipe i potpisao za Aris.

Sam Trinkijeri je u intervjuu za MOZZART Sport pričao da mu je primarna želja bila da dovede atletski snažne igrače i to se i dogodilo. Artjom Parahovski je na poziciji centra, tu je i Rašon Tomas na poziciji četiri, Volden je pojačao plejmejkerske pozicije, kao i Nemanja Gordić, pa je Partizan tako dobio i na snazi, ali i na iskustvu. Ovo poslednje donosi i reprezentativac Srbije Stefan Birčević, kao i Žanis Pejners koji je mnogo toga prošao. Vrlo interesantan igrač je i Vil Mozli, ne toliko visok, ali vrlo snažan centar dobar u odbrani i u skoku.

Posebno je važno istaći dobre igre Radeta Zagorca u pripremnom periodu gde se profilisao kao jedan od lidera, a i Ognjen Jaramaz je pokazao neke vrlo dobre partije.

Ipak, sve je to papir, a kao što su treneri istakli, ABA Superkup je idealan poligon da se sve prethodno rečeno vidi na delu.

Ko će u polufinale, Partizan ili poletna Mega? Kladionica Mozzart veruje da će to biti crno-beli, koji su po njima apsolutni favoriti, sa kvotom 1,20, dok bi eventualno iznenađenje Mege bilo vrednovano kvotom 5,00! Ali, naravno da možete igrati i poene na meču, poene igrača i mnogo drugih igara, ako volite ''kladžu''...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar